Život u mraku i beznadju

imagePet porodica koje žive u brakama pored hotela Jablanica zbog preuzimanja hotela, već deset dana živi u mraku. Bivši radnici Jablanice barake su dobili kao nužni smeštaj, a sve ove godine preduzeću Vujić uredno su plaćali sve troškove. Zbog Vujićevih dugova struja je isključena u hotelu pa i u barakama.

Kako je živeti u mraku i bez struje, teško je zamisliti u 21. veku , ali to poslednjih dana na svojoj koži dobro oseća i zna pet porodica koje žive u barakama pored prodatog hotela Jablanica . Pre 30 godina ovi ljudi , bivši radnici Jablanice, smešteni su u barake do izgradnje njihovih stanova. Stanovi nikada nisu izgradjeni. „ Nama su dodelili baraku kao nužni smeštaj radnici Jablanice, kupovali su, kupio je Vidoje , pa sad uzelo ministarstvo, isključili su nam struju . U mraku smo. Sad kako dalje? Tražimo od opštine da nam omoguće struju jer mi nju dobijamo preko hotela. Radili smo penziju stekli i evo sad živimo u mraku“, rekao je Milenko Jovanović novinarima.
Porodice tvrde da se barake nigde ne vode , a da su do sada uredno sve plaćali Vujićima, ali na kraju ipak ostali bez ičega. Kućice u kojima žive nisu u njihovm vlasništvu. Ukoliko im niko ne pomogne porodice će kažu poneti sa sobom jastuk i ćebe i izvesno noćevati pred zgradom Uprave . „ Mi smo sve uredno plaćali , ali je hotelu sad isključena struja zbog duga, a mi so plaćali. Ovo sa strujom nije prvi put da se dešava , mnogo puta smo ostajali bez struje, dodju iseku hotelu i mi nemamo automatski struju. To smo još i navikli, ali šta ćemo sad, gde ćemo mi ? Ne znamo ni kud ćemo ni šta ćemo“, pričaju stanovnici baraka.
Oni traže da se kućice prenesu na njih posle toliko godina života u njima, ali je to tek pravo pitanje , s obzirom da je Hotel predvidjen za Dom učenika i ono što nedostaje jeste prostor za ulaz i uredjenje koje traže odredjeni standardi.
Na kraju, porodice pokazuju papire da su sve uredno plaćali, ali preduzeće Vujić očigledno nije marilo za struju , a izgleda ni za pet porodica.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.