Ko odlučuje?

      Нема коментара на Ko odlučuje?

imageU Valjevo je sasvim iznenada došao ministar prosvete Mladen Šarčević, koliko je to bilo iznenadjenje za gradjane bilo je i za dobar deo vladajućeg SNS-a.

Ministar je , kako se moglo utvrditi nakon završetka posete imao razlog dolaska u Valjevo, a to je da je ministarstvo prosvete preuzelo objekat nekadašnjeg samačkog hotela Jablanica koji je zbog dugova izgubila kompanija Vujić.
Naime, na sastanku na kome je trebalo da vladajuća koalicija iznese svoje mišljenje o daljem razvoju obrazovanja u Valjevu mišljenje je uglavnom iznosio direktor Filijale za zapošljavanje i zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović .
„Njihov stav je bio da se odustaje od svega što je ranije bila težnja koalicije, Milutinović gotovo da nije dozvoljavao da ljudi od struke koji su bili na sastanku bilo šta kažu . Gradonačelniku je bilo neprijatno to se videlo , ali ih nije prekidao. Ni reč nije rekao ni zamenik Živković jer nije to ni bilo moguće, a ministar se trudio da zaista bude uljudan i pristojan“, navodi izvor Vamedie.
Na pitanje Vamedie šta je to predočeno ministru, sagovornik navodi: „Milutinović je rekao za TIC ma kakvi to , ma to su gluposti, a ministar ga je podsećao da su izdvojena sredstva već i da takav projekat ne bi trebalo gasiti, ipak Milutinović je bio glasniji rekavši da je to stav grada što niko od prisutnih istini za volju nije ni potvrdio , ali ni porekao. Rekao je da je šesta škola obdanište. Ja ne znam da li je Vaša skupština usvojila da to bude obdanište , a nije stigao ni dopis da se odustaje od TIC-a, zato to bez komentara.“
Epilog svega mogao se čuti na konferenciji za novinare na kojoj je ministar izneo „stav grada“. Dok je u vazduhu ostalo pitanje o sada već vidljivim centrima moći. Ako ništa i ne bude od predloženih projekata, bar se zna ko se u Valjevu pita i ko odlučuje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.