Posle dve godine nastavak radova u parku Pećina

imageRadovi u parku Pećina koji su zaustavljeni 2016. godine nastavljeni su asfaltiranjem staza. Najavljena je I izgradnja ograde oko parka, a toalet koji je svojevremeno uradjen stavljen je ponovo u funkciju.

Intenzivni radovi u parku Pećina počeli su 2013. godine I za tri godine koliko su trajali u različite segmente izgradnje uloženo je blizu 30 miliona dinara. Sam park tada je osmišljen u nekoliko delova od kojih je prvi namenjen sportu i rekreaciji , drugi deo za ekstremne sportove i treći deo u kome je dečije igralište. Preostali radovi su sada nastavljeni asfaltiranjem pešačkih staza.Gradonačelnik grada Valjeva dr Slobodan Gvozdenović obišao je radove na asfaltiranju staza u parku Pećina.„Danas na Pećini možemo da se uverimo da se radovi na asfaltiranju ovih pešačkih staza u dužini od 1,8 kilometara već polako privode kraju. To je investicija vredna oko 5,5 miliona dinara sa PDV-om. Pored ovog asfaltiranja, koje je bilo jedno od primarnih stvari, jer je staza bila dosta oštećenja, a znamo koliko naši sugrađani posećuju ovaj park, krećemo u popravku ograde koja deli park Pećinu od magistralnog puta ka Loznici. U pogon je stavljen i javni toalet. Vrednost ovih radova je 1,1 milion dinara. Cilj je da za decu, a i one najstarije Pećina bude još prijatnije mesto za uživanje. Ne treba da ističem značaj ovog šetališta za Valjevce i uopšte sportsko rekreativnog centra Pećina, spremni smo da popravimo mobilijar koji se nalazi u parku, da ga učinimo potpuno bezbednim za korišćenje svima onima koji se ovde rekreiraju,“ rekao je gradonačelnik medijima.
Izvodjač ovih radova je preduzeće „ Ingrap-Omni“. Kao što se moglo čuti toalet koji je ranijih godina izgradjen ponovo je stavljen u funkciju , a ne treba zaboraviti da je prvi put kada je stavljen u funkciju vrlo brzo bio meta huligana koji su polomili sanitarije.
Radovi u ovom parku praktično su završeni 2016 . godine postavljanjem podloge na terenu za odbojku, a kako se sada može čuti ponovo se najavljuje rekonstrukcija košarkaškog terena koje je ministar Vanja Udovičić još u martu 2017.godine najavio u vrednosti od 4 miliona dinara.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.