Kud plovi ovaj brod?

imageSednica Skupštine grada biće održana 8. maja. Na dnevnom redu su izveštaji o radu ustanova kulture, Doma zdravlja , Apoteke. Ipak sam tok sednice nakon svega što se od poslednje sednice izdešavalo teško je pretpostaviti.

Na predstojećoj sednici Skupštine grada odbornici će razmatrati izveštaje o radu ustanova kulture za 2017. godinu, ali i izveštaj o radu Doma zdravlja i Apoteke. Sa prethodne sednice Veća, a kako se naknadno saznalo, skinuta je tačka dnevnog reda vezana za raspodelu sredstava iz Eko fonda pa se ona sada neće ni naći pred odbornicima.
S obzirom na ton u kom je protekla poslednja sednica Skupštine, a i na niz dešavanja koja su usledila nakon toga u odnosima dve stranke u vladajućoj koaliciji SNS – SPS teško je za pretpostaviti u kom bi pravcu rasprava mogla da ode na narednoj sednici.
Izvesno je , kako Vamedia saznaje, da je SPS još jednom zatražio koalicioni sastanak, s obzirom da prethodno traženi nisu održani, pa se može dogoditi da se pre održavanja sednice održi i traženi koalicioni sastanak.
Shodno tome , može se očekivati da zapravo ton samog koalicionog sastanka bude preslikan i na tok sednice Skupštine.
Odbornici i jedne i druge strane za Vamediu nisu želeli da iznose pretpostavke o predstojećoj sednici , ali je dobar deo kontaktiranih uglavnom slegao ramenima i vrteo glavom citirajući jedno od pitanja koja se poslednjih dana mogu čuti : „Kud plovi ovaj brod?”

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.