Milutinović:Ja sam vrlo vrlo talentovan čovek za sve sem crtanja I muzike

imageSudeći po izjavama koje je Vujić televiziji dao direktor filijale za zapošljavanje, zamenik predsednika Skupštine i predsednik Komisije za praćenje javnih nabavki Mihailo Milutinović , Valjevo ima lice koje je talentovano za sve izuzev za crtanje i muziku. Sa ovakvim kvalifikacijama pravo je pitanje zašto ovo lice nije i više ranije vrednovano ili možda jeste?

Tek sada je konačno razumljivo zašto je Mihailo Milutinović plaćeniji od predsednika države Aleksandra Vučića i to verovali ili ne zahvaljujući njegovoj ličnoj izjavi datoj Vujić televiziji. Odgovarajući na otvorene prozivke Lokalnog fronta Milutinović najpre objašnjava da je formirana Komisija za praćene javnih nabavki telo koje nema odgovornosti jer se radi o samo sugerisanju gradonačelniku. Dakle, Milutinović tvrdi da je Komisija savetodavni organ. On se u izjavi VTV-u poziva na član 54 Zakona o javnim nabavkama što televizija prikazuje u krupnom kadru. Nasuprot ovoj regularnoj zakonskoj Komisiji, po njegovim rečima, gradonačelnik je oformio Komisiju koja je zadužena da prati javne nabavke. „ Slobodan Gvozdenović je nakon nemilih dogadjaja prošle godine, u septembru prošle godine oformio komisiju , na šta ima pravo kao gradonačelnik, čiji je zadatak da prati sprovodjenje javnih nabavki. Posebno vam to napominjem jer njima treba da crtam i da ilustrujem. Jedino nemam dara za muziku i crtanje inače sam vrlo vrlo talentovan čovek. E ovako , on je formirao tu komisiju i cilj te komisije je da mu ukaže na sve nelogičnosti i sve nezakonitosti..“, kaže izmedju ostalog Milutinović.
Nakon ove izjave sada više nema potrebe da bude postavljeno pitanje zašto se u komisiji nalaze lica koja nikada nisu raspisala nijednu javnu nabavku. To iskustvo očito nije ni potrebno jer je nadomešteno talentima predsednika Komisije koji, uzgred budi rečeno, ne stavlja svoj potpis na okončane javne nabavke. Tri člana komisije čiji rad se bazira na talentima jednog lica u ovom trenutku gradonačelniku sugerišu da li je neka javna nabavka sprovedena po zakonu. Nijedno od tri člana komisije nije licencirano za taj posao niti ikada prošlo obuku za javne nabavke. Ali, ovaj sliučaj treba razumeti na osnovu talenata koje poseduje Milutinović.
Isti zakon na koji se poziva Milutinović s druge strane zabranjuje da se u rad lica koja raspisuju javnu nabavku može mešati bilo ko i za to predvidja i nalaže postupanje predsedniku regularne komisije iz člana 54 da se ista obrati Upravi za javne nabavke i prijavi slučaj. Milutinović je rekao istinu rekavši da gradonačelnik ima pravo da formira komisiju. Gradonačelnik zaista ima pravo da formira radna tela i komisije, ali se u ovom slučaju radi o jednom drugom zakonu o Lokalnoj samoupravi i Statutu grada Valjeva. Oformljene komisije moraju biti u skladu sa zakonima države Srbije. Ipak zamena teza samo je jedan od talenata Milutinovića.
Ukoliko je zaista tačno to u šta veruje Milutinović da je moguće oformiti telo koje će s jedne strane pratiti, a sa druge obustaviti javnu nabavku sugerišući nekom nešto onda bi isti morao pokazati talenat u potpisivanju odnosno u pisanom nalazu i datom mišljenju. „Lično mi je rekao, malo su se zaigrali ja ništa ne potpisujem. Oni podnose neke krivične prijave protiv mene, ali ja ništa ne potpisujem“, navodi sagovornik Vamedie iz neposrednog Milutinovićevog okruženja.
Da li je to onda još jedan od talenata Milutinovića?
„Stavili su u jednom trenutku primedbu što smo sproveli jednu javnu nabavku gde je iznos, kaže manji od 35% da vas ne davim mnogo, u odnosu na procenjenu manja je bila za 70 i nešto posto. I to ne valja. Ne valja kad na sto miliona ostane 60 miliona državi Srbiji. I to nekom ne valja, pa kakvi su to onda ljudi?“, rekao je u izjavi na Vujić televiziji Milutinović.
Više je nego jasno da Milutinović govori u množini u ovoj izjavi. Pa je pravo pitanje koji su to „smo“ kada se Milutinović ne meša u javnu nabavku već je njegovo da savetodavno saopšti gradnačelniku nakon završene javne nabavke:“Da, to je u redu“ odnosno : „Ne, ova javna nabavka nije u redu“. Da li je onda Milutinović zaboravio da kaže „komisija za javne nabavke je sprovela“ odnosno „oni su sproveli“? Ili je samo talenat u pitanju?
Ipak jedan od najvećih talenata Milutinović otkriva na gotovo samom kraju izjave televiziji gde govoreći o pravu prodaje placa gradu, na šta je ukazao Lokalni front, on navodi:“Ja nisam toliko bogat da bih mogao da poklonim, možda će biti trenutak, ja težim ka tome, ja to ne krijem, ali o tom potom. Nisam u poziciji, ja ne želim da imam manje, ali ni više prava od gradjana Valjeva.“
Na osnovu ovog talenta Milutinović mesečno prihoduje više od predsednika Vučića pa Vučić nema razlog da se ljuti što je to tako.
Dok Milutinović navodi da će u narednim danima dati još informacija o jednom od predloga za prodaju i javnu nabavku moguće da će pritom otkriti konačno javnosti zašto je i kako baš on u mladosti postao zaslužan intelektualac Valjeva. Ili je to samo opet bio talenat?

foto: screenshot gostovanje Mihaila Milutinovića na Vujić televiziji

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.