Ministar Krkobabić na susretima sela u Popučkama

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić poručio je otvarajući Miholjske susrete u selu Popučke kod Valjeva, da je Kolubarski kraj bio i ostao državotvorno nacionalno i kulturno nadahnuće, prenosi agencija Beta.

“Kolubarski kraj bio i ostao naše državotvorno nacionalno i kulturno nadahnuće, a ovo okupljanje samo je potvrda da trajemo i da ćemo trajati”, poručio je Krkobabić, nakon posete selu Popučke gde su juče održani Miholjski susreti sela.

Kako prenosi Beta, celodnevni program okupio je oko 4.000 posetilaca iz svih 78 valjevskih sela, a ponudio je sadržaje za sve generacije.

“Ovakve manifestacije čuvaju običaje, neguju tradiciju i omiljene su i mladima i starijima. Grad Valjevo neguje svoja sela i ulaže u njih i zahvalni smo Ministarstvu za brigu o selu na nesebičnoj podršci u tome”, izjavio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Na manifestaciji Miholjski susreti sela, u kulturno-umetničkom programu, nastupili su folklorni ansamabli, horovi i pevača, a za najmlađe je organizovan i maksenbal. Održan je i gastro fest, kao i turniri u malom fudbalu i šahu.

Posebnu pažnju, kao i prethodne godine, izazvalo je odmeravanje snaga za izbor seoskog harambaše, a učesnici su se nadmetali u hajdučkim veštinama – bacanju kamena s ramena, skoku u dalj, nadvlačenju klipka, obaranju ruku i nadvlačenju konopca.

5 comments on “Ministar Krkobabić na susretima sela u Popučkama

 1. Miculence

  Ova Naša srbija kao prokleta! Stalno gleda unazad a ne u Napredak! Šta će ivaj Naš ministar za selo u popuckama! Valjda je trebala da dodje Dubravka Ministarka za Rudare a ne ovaj za seljake! Pa nije valjda plan da se otvori njiva u popuckama! To je dosad bilo! Valjda ce biti otvoren rudnik! Nećemo.prodavati pileća krilca kinezima! Dosad nismo ni jedno! Nego rudu da pune baterije!Da se voze ko ljudi! A naša deca igraju lopte!Dao pare eurolitijum!Ajd sad kratko sa ovim sinom.ili unukom od originalnog krkobabića kad je neko od Naših pogresio u organizaciji. Nisu nas popucanci glasali što oce da budu seljaci nego rudari!

  Reply
 2. Dragan

  bravo. selo nas odrzava na vlasti ovolike godine i zato im moramo stalno organizovati manifestacije da se malo zabave i zaborave na svoje muke

  Reply
 3. Istina

  Колико цени село, види се по вредновању при куповини кућа за 10.000 евра. А квадрат стана у Београду кошта 10.000 евра. Па ко је ту паметан???

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.