Novi aparati za laboratoriju u Vodovodu

imageDa je voda koju Valjevci piju odličnog kvaliteta do sada su pokazale brojne analize. JKP„Vodovod“ nastavlja sa ulaganjima u mikrobiološku laboratoriju.

U prošloj godini nabavkom opreme, neophodnih aparata JKP Vodovod praktično je osigurao kvalitet vode za piće. Početkom ove godine, investirano je dodatnih 1.8 miliona dinara u laboratoriju, nabavljen je spektrofotometar DR 6000 Hach i vodeno kupatilo.

image „Mi u svojim laboratorijama godišnje radimo preko 12000 fizičko hemijskih i mikrobioloških analiza, kako uzoraka vode u toku procesa prerade, tako i na distributivnoj mreži. U toku rada uzima se veliki broj uzoraka u internoj kontroli, i u 2017.godini nije bilo ni jednog neispravnog uzorka u distributivnoj mreži, o čemu svedoče zvanični rezultati Zavoda za javno zdravlje, kao i naše eksterne kontrole“, kaže Djordje Milanović direktor „Vodovoda“.

image Valjevci imaju razloga da budu zadovoljni s obzirom da je naša voda i dalje među najboljim pijaćim vodama u Srbiji. Milanović podseća i da neki rezultati i analize pokazuju i da je najbolja, a retko koji vodovod u Srbiji može da se pohvali ovakvim rezultatima!

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.