Sudjenje pedijatru bez novinara

imageSudija Dragan Pavlović doneo je odluku da iako javno sudjenje pedijatru dr Vladimiru Rankoviću bude zatvoreno za novinare. Iako je bilo zatvoreno za novinare ročište praktičn o nije ni održano.

Odlukom sudije D. Pavlovića sudjenje dr Vladimiru Rankoviću održano je bez prisustva novinara uz objašnjenje da će o ishodu glavnog pretresa novinari biti blagovremeno obavešteni. Ročište na kojem nije bilo dozvoljeno prisustvo medijima, inače, odloženo je pošto je usvojen predlog Osnovnog tužilaštva da svoj iskaz daju veštaci Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta iz Beograda, koji su nakon Teodorine smrti utvrdili da optuženi dr Ranković „nije prepoznao teško oboljenje i nije primenio odgovarajuću dijagnostiku, što je moglo sprečiti izumiranje creva i samotrovanje organizma“.
Dr Vladimira Rankovića optužnica tereti da je odgovoran za smrt petogodišnje Teodore Jovanović 2009. godine. Odlukom Osnovnog suda Ranković je osudjen na kaznu zatvora u trajanju od godinu dana, ali je Apelacioni sud presudu ukinuo zbog kako je navedeno „povrede prava na odbranu okrivljenog“. Sudjenje je nakon toga vraćeno na početak. Usledilo je novo veštačenje Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta iz Novog Sada koje, pedijatra praktično oslobađa odgovornosti za smrt devojčice.
Sudjenje dr Rankoviću traje već punih devet godina.

Vamedia

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.