Predstava ,,Nesrećna kafina” osvojila nagradu

imageNa upravo završeno prvom Zimskom pozorišnom festivalu za decu u Aleksincu, ansambl predstave ,,Nesrećna Kafina” osvojio je specijalnu nagradu za kolektivnu igru.

Maja Lukić osvojila je nagradu za najboljeg glumca/glumicu u predstavi koja se dodeljuje nakon svake odigrane predstave. Maja Lukić tumači ulogu princeze Kafine.
U okviru festivala odigrano je 5 predstava:
,,Nesrećna Kafina” Centra za kulturu Valjevo i Šabačkog pozorišta, u dramatizaciji i režiji Nebojše Savića
,,Alisa u zemlji čuda” Narodnog pozorišta iz Pirota, u režiji Davida Alića
,,Baroni di makaroni” Pozorišta lutaka ,,Pinokio” iz Beograda, u režiji Olje Đorđević
,,Crvenkapa i zbunjeni vuk” Pozorišta za decu iz Kragujevca, u režiji Milića Jovanovića
,,Aladin” Kruševačkog pozorišta, u režiji Zorana Lozančića
Selektori festivala bili su: Miloš Jagodić, reditelj, Fuad Tabučić, glumac i Jelena Stajkovac, glumica.
Obrazloženje i odluku žirija prenosimo u celosti.
Žiri prvog Zimskog festivala pozorišta za decu u Aleksincu, je u ponudi predstava bio u prilici da sagleda i veoma pozitivno oceni visoke domete svih ovogodišnjih produkcija pozorišta za decu iz cele Srbije.
Žiri smatra da je prvi Zimski festival pozorišta za decu u Aleksincu realizovan na visokom nivou i da je od izuzetnog značaja ne samo za razvoj ove vrste umetnosti u regionu, već i za širu afirmaciju kako pozorišta za decu, tako i grada Aleksinca koji ovom manifestacijom daleko nadilazi granice od lokalnog značaja.

Žiri u sastavu Igor Bojović, dramski pisac, i scenarista – predsednik žirija, Dragoslav Ranđelović, psiholog, reditelj i Srđan Stojadinović, glumac, doneo je sledeće odluke:

1. Nagrada za najbolju epizodnu ulogu dodeli – Željki Mandić za ulogu Grof Pesto u predstavi ”Baroni di Makaroni” pozorišta lutaka ”’Pinokio” iz Novog Beograda
2. Nagrada za najbolju scenografiju dodeli – Zoranu Lozančiću za scenografiju u predstavi ”Aladin” Kruševačkog pozorišta
3. Nagrada za najbolju kostimografiju dodeli – Dragani Đurić za kostim u predstavi ”Aladin” Kruševačkog pozorišta
4. Nagrada za glumca festivala dodeli – Aleksi Iliću za ulogu Knez Žan de Majonez u predstavi ”Baroni di Makaroni” pozorišta lutaka ”Pinokio” iz Novog Beograda
5. Nagrada za najbolju režiju i predstavu u celini dodeljuje se Olji Đorđević pozorišta lutaka ”Pinokio” iz Novog Beograda za predstavu ”Baroni di Makaroni”
6. Žiri je odlučio da pored ovih dodeli specijalnu nagradu za kolektivnu igru ansamblu predstave ”Nesređna Kafina” u produkciji Centra za kulturu Valjevo i Šabačkog pozorišta

Predsednik žirija Igor Bojović, član žirija Dragoslav Ranđelović, član žirija Srđan Stojadinović.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.