Pozorište Abraševića otvorilo festival

imageGradsko pozorište "Abrašević" proteklog vikenda je vrlo uspešno otvorilo festival "Štap i šešir Milivoja Živanovića" koji se tradicionalno održava u Požarevcu.

Kultna predstava Dušana Kovačevića „Maratonci trče počasni krug" u režiji Miroslava Trifunovića, zaslužila je sjajne reakcije publike, a nakon završetka predstave gledalište je dugotrajnim aplauzom nagradilo valjevske glumce.

Za glumca večeri proglašen je Ljubivoje Bube Marković, koji je za ulogu Lakija nagradjen replikom štapa velikog glumca Milivoja Živanovića. Žiri festivala "varoških pozorišta Srbije" je dodelio Branku Antoniću specijalnu nagradu „Barili" za slikovito odigrani lik Milutina Topalovića.

U predstavi za koju je scenografiju dizajnirao Dušan Arsenić, a kostimografiju osmislila Branka Šišinački Obradović, igraju još Dragoslav Parezanović, Goranka Kalember Lučić, Petar Ninić, Maja Djurić, Božidar Milić, Miroslav Mandić, Mićko Milinković i Ivan Nedeljković

Na ovoj teatarskoj manifestaciji koja traje do kraja februara, osim valjevskog "Abraševića" učestvuje još pet pozorišta iz Beograda, Smedereva. Milanovca, Požarevca i Jagodine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.