Ispunjeno obećanje – Kojićima se rekonstruiše kuća

imageObećana rekonstrukcija kuće porodice Kojić je započela. Nakon završetka gradjevinskih radova njihov dom biće opremljen aparatima I nameštajem dobijenim od anonimnog donator.

Milan Kojić , otac, porodice , nastradao je 22.januara na pružnom prelazu , a iza njega ostalo je troje dece I supruga. Prvi I osnovni problem koji je ova porodica imala bilo je državljanstvo majke I supruge Marnit po nacionalnosti Filipinke I taj problem je vrlo brzo rešen. Nakon što je priča o Kojićima I uslovimau kojimaporodica živi bez struje putem medija objavljena u Srbiji javili su se brojni donator koji su izrazili spremnost da porodici pomognu. Zahvaljujući angažovanju gradskih vlasti stigla je I struja u njihov dom , u kom je zbog duga od 380 000 dinara bila više godina isključena.
Predsednik Opštine UB Darko Glišić obišao je ovu porodicu I tada najavio donator koji će kuću rekonstruisati. Ti radovi sada uveliko traju.
“ Majstori su već postavili novu stolariju na prozorima i vratima, uradili vodovodnu i kanalizacionu instalaciju koju do sada nismo imali. Na spratu je izgrađena nova soba, tako da će sestre imati svoju, a ja svoju sobu što zaista mnogo znači. Skela na kući je postavljena i čim vremenski uslovi dozvole počeće i rekonstrukcija krova i spoljni radovi. Dok građevinari ne završe posao, smešteni smo kod bake, očeve majke, a svi se radujemo skorom povratku. Pre svega, u dom gde ćemo imati struje i više nećemo morati da učimo uz svetlost sveće. Ostaje nam da i dalje budemo dobri đaci i ljudi, i da brinemo o majci kao što ona brine o nama. To bi i otac najviše želeo”, kaže Milanov sin Luka.
Čim gradjevinski radovi budu završeni Kojićima će stići I nameštaj I kućni aparati takodje od donatora , a supruga Marnit nema dovoljno reči da izrazi zahvalnost. “Do neba sam svima zahvalna jer nismo ostavljeni i zaboravljeni, moja deca nisu odvedena od mene. Mesec dana je od Milanove pogibije, na koga smo jedino mogli da se oslonimo jer je jedini radio i zarađivao, ali se pojavilo toliko mnogo dobrih ljudi da nam pomognu u našoj nesreći. Znam koliko je Milan želeo da reši problem sa strujom i da onda sam, kad uštedi zaradu, počne da obnavlja kuću”, rekla je Marnit novinarima.
Svi oni koji žele da pomognu porodici Kojić mogu to učiniti uplatom novca na tekući račun Marnit Kojić 160-5300102118725-49, Banka Intesa.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.