Nema povećanja cene grejanja

imageGrejna sezona u Valjevu protiče bez problema, a potrošnja mazuta je za oko 20% manja nego prošle godine. Toplana za ovu godinu ne predvidja povećanje cene grejanja.

Gradska Toplana ne očekuje bilo kakve probleme u ovoj grejnoj sezoni i za sada se sve odvija onako kako je i predvidjeno. „Potrošnja je u decembru bila nešto malo manje od 900 tona, u novembru oko 730 tona, u oktobru je bilo 360 tona mazuta. Za jauar još uvek ne znamo ali se očekuje da bude izmedju 900 i 1000 tona mazuta. To je po našem proračunu oko 20% mazuta manje u odnosu na prošlu zimu koja je kao što svo znamo bila vrlo hladna“, kaže Zoran Stepanović direktor Toplane.
Očekivanja su da će celokupna grejna sezona 2017/18 biti lakša za savladavanje s obzirom da nema ni najava meteorologa za vrlo niskim temperaturama, ako ih i bude Toplana je obezbedila mazut. „ Grejemo sa kotlom od 30 megavata, a spreman je i kotao od 50 megavata tako da tehnički nema problema , a što se tiče mazuta kraj januara dočekujemo sa punim rezervoarom mazuta tako da ni tu ne očekujemo nikakve probleme“, kaže Stepanović.

Uprkos činjenici da Toplana trenutno otplaćuje dug za mazut iz ranijih godina nastao od 2009-2013.godine i plaća rate KFW kredita kako Stepanović navodi neće biti traženo povećanje cena. „Cene ostaju iste , na nivou od pre četiri godine i tu neće biti povećanja.“

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.