Radovi na uredjenju korita Kolubare u punom jeku

imageRadovi na sanaciji korita reke Kolubare uveliko traju. Iz preduzeća Erozija poručuju da će raditi koliko god to vreme bude dozvolilo za ovu zimu. Rok za završetak svih radova je 2019. godina. Po rečima Žarka Kovača, člana Gradskog veća trenutno se uredjuje deo koji nikada nije bio uredjen.

Novi ugovor i novi radovi podrazumevaju uredjenje korita reke Kolubare koje je razruđeno u poplavi 2014 godine u dužini od 4 kilometra što praktično znači da se prvi put neki delovi korita uredjuju.

„Ovaj deo gde se gradi nova regulacija biće, kako očekujemo, biće završen do aprila-maja 2018. godine što nije mnogo ovaj vremena“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač. „Ono što je za nas posebno značajno je urbanizacija čitavog ovog dela grada koji se praktično nalazi na dva-tri kilometra od samog centra, a potpuno je bio zapušten i neurbanizovan. Praktično nismo imali prilaz obalama reke.“

Po njegovim rečima radovima upravlja austrijska agencija ADA koja je i raspisala tender za izvodjača radova i na tenderu izabrala konzorcijum tri firme, francuski „Suez“, beogradsku „Hidrotehniku“ i preduzeće „Eroziju“.

image

„Trenutno se čisti i korito i na samom početku Kolubare, na ušću reka Obnice i Jablanice. Konzorcijum izvođača radova, francuska firma SADE, beogradska „Hidrogradnja“ i valjevska „Erozija“ imaju rok do 1. maja 2019. godine za završetak kompletne sanacije Kolubare“, dodaje Kovač.

image

U ove radove na uredjenju korita EU ulaže tri miliona evra. Ranije izvedene radove finansirala je Vlada Japana sa 1,1 milion evra.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.