Vujić Subotić ponovo suspendovan, a Jerinić ponovo vd

imageGradsko veće je donelo Rešenje o udaljenju službenika na položaju Aleksandar Vujić Subotića dipl. pravnika na radnom mestu načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, zbog pokrernutog krivičnog postupka u vezi sa krivičnim delom učinjenim na radu ili u vezi sa radom.

Gradsko veće se pri donošenju ove odluke pozvalo na uvid u rešenja Suda od 22. juna, 20.jula i 18. avgusta u kojima je utvrdjeno da je protiv imenovanog pokrenut krivični postupak. Iz ovog materijala jasno se vidi da se pomenuta rešenja odnose na vreme koje je Vujić Subotić proveo u pritvoru. U istom materijalu se ne navodi da je Veće uzelo u razmatranje rešenje od 18. septembra kojim se Vujić Subotiću ukida dalji pritvor.
Drugi osnov za izricanje praktično mere produženja suspenzije je, mogućnost disciplinskog postupka.
Odluka o udaljenju sa rada počinje 28.09.2017. godine. i traje do okončanja krivičnog postupka. Naknada zarade utvrdjena je za vreme suspenzije u visini jedne četvrtine osnovne zarade.
Aleksandar Vujić Subotić izabran je na konkursu za načelnika Gradske uprave i postavljen rešenjem od 23.06.2014. godine na mandat od pet godina.
Gradsko veće je donelo i rešenje kojim se Vladan Jerinić diplomirani pravnik postavlja na položaj vršioca dužnosti načelnika gradske uprave za lokalni razvoj na period od najduže tri meseca.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.