Pred Skupštinom nova kadrovska rešenja

imagePred odbornicima Skupštine grada danas bi trebalo da se nadje nekoliko kadrovskih rešenja. Više vršilaca dužnosti direktora i imenovanja tri direktora.

Odbornici gradske Skupštine razmatraće predlog komisije i Gradskog veća za imenovanje direktora JKP Toplana Zorana Stepanovića i direktora JKP Vodovod Djordja Milanovića. Iako u materijalu dostavljeniom medijima nema materijala vezanog za kadrovska pitanja izvesno je da će odbornici razmatrati i imenovanje vršioca dužnosti JP Kolubara. Grad Valjevo najpre je raspisao konkurs za mesto direktora u ovom preduzeću 8. septembra, a kako je bivši vršilac dužnosti u medjuvremenu preminuo očito nije postojao ni osnov za „tehnički mandat“ istog do okončanja postupka konkursa. Gradsko veće je na prošloj sednici donelo odluku kojom je odobrilo deponovanje potpisa zaposlenom Relji Milanoviću , ipak ova odluka Veća je osporena od strane APR-a koji je izneo stav da Milanović kao član UO preduzeća ne može deponovati potpis s obzirom da bi time bio nesumljivo u sukobu interesa. Ova odluka državne institucije je utoliko i razumjivija ako se zna da UO ima praktično ulogu nadzora te jedno lice ne može istovremeno samo sebi biti nadzor.
Po za sada nezvaničnim informacijama kandidat za ovo mesto je Zoran Mitrović, vlasnik privatnog preduzeća iz Valjeva.
Pred odbornicima će se naći i predlog da za direktora Moderne galerije bude postavljen Vojislav Jovanović.
Medijima nije poznato šta se dešava sa imenovanjem vd za JKP Polet s obzirom da je dosadašnjem vd direktoru istekao mandat, a konkurs za to radno mesto još uvek nije raspisan.
Odbornici će medju kadrovskim rešenjima razmatrati i predlog da se za vd direktora Centra za socijalni rad imenuje Katarina Milićević s obzirom da je aktuelna direktorka Katarina Vlajković otišla na porodiljsko bolovanje.
Kada su u pitanju Upravni odbori predlog odbornicima je da sa mesta člana UO Abraševića bude smenjena Katarina Ašković , a na njeno mesto postavljena Lora Petronić Petrović. Po predlogu smena bi trebalo da usledi i u UO Apoteke gde bi predsednik UO Ljubomir Pavićević bio smenjen , a na njegovo mesto postavlje Prvoslav Kovačević.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.