Ukinut pritvor osumnjičenima iz Gradske uprave

imageNačelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću (34) i Aleksandru Đuriću (34), službeniku te uprave zaduženom za javne nabavke, ukinut je pritvor pa će se do okončanja postupka braniti sa slobode.

Kako saznajemo, odluku o ukidanju pritvora u kojem su bili od trenutka hapšenja krajem juna, nakon žalbe njihovih advokata, doneo je Apelacioni sud.
Uz načelnika Gradske uprave i službenika, u koordiniranoj akciji policije i BIA uhapšeno je još šest osoba, među kojima sui vlasnici privatnih firmi iz Valjeva, Novog Sada i Šapca, zbog sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave. Oni se terete da su tokom ove godine u više navrata u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.
Tokom istrage saslušano je na desetine svedoka a, kako saznajemo, ostalo je još nedovršeno veštačenje računara iz Gradske uprave, nakon čega će Više tužilaštvo napisati optužnicu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.