Milijarda za bolnicu

imageVlada RS obezbediće za Opštu bolnicu u Valjevu skoro milijardu dinara. U razgovorima za ovo ulaganje posredovao je Grad Valjevo.

Opšta bolnica u Valjevu do sada je kroz različite oblike donacija obezbedila novac za rekonstrukciju odeljenja neurologije i dečijeg odeljenja. Po rečima zamenika gradonačelnika Dragana Jeremića u bolnicu tek stižu sredstva.
„Vlada Srbije će kroz Kancelariju za zajednička ulaganja investirati u bolnicu i njeno opremanje oko milijardu dinara u tri segmenta.Tu su energetska efikasnost, prozori, nadgradnja , mašinski deo, kompletna izmena unutrašnjosti. Oni su nas podržali u našim zahtevima zaista jednom velikom sumom novca i bili bismo ludi da to ne prihvatimo i neomogućimo da bolnica u Valjevu funkcioniše najbolje moguće“, kaže Jeremić.
Po njegovim rečima grad je spreman da se u okviru rešavanja brojnih problema uključi i kroz oblike finansiranja specijalizacije za kadrove koji su bolnici potrebni bez obzira o kom se odeljenju radilo.
„Zašto ne bismo uredili i bolnicu kao što ćemo urediti i Dom zdravlja. zahvaljujući Kancelariji za zajednička ulaganja dobićemo jedan gotovo nov Dom zdravlja. Ti tenderi treba da krenu uskoro i biće uloženo oko 90 miliona dinara. A prioritet nam je kao što sam već rekao i bolnica koja treba da se osposobi ne samo kao zgrada već i na svaki drugi način“, kaže Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.