„Primitivizam & Socijala“

imageOgradna galerija, na ogradi Doma vojske, ulazi u svoju četvrtu godinu sa izložbom fotografa Aleksandra Pavlovića pod nazivom "Primitivizam & Socijala". Otvaranje izložbe je zakazano u četvrtak 21. septembra 2017. godine u 20 časova.

Aleksandar Pavlović (istoričar umetnosti i konceptualni fotograf), rođen je pre 27 godina u Užicu. Nakon diplomiranja na Filozofskom fakultetu u Beogradu 2014. godine nastavlja sa istraživačkim radom na polju istorije umetnosti, ali i započinje implementiranje fotografije u druge vizuelne medije. Do sada je imao nekoliko samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i Crnoj Gori. Od 01. oktobra njegove fotografije će se naći u stalnoj postavci Rokart galerije u Firenci.
Urednik je na sajtu Viewbug.com- gde ima i svoj blog poslećen fotografiji pod nazivom Art makes us humans, pored toga je osvojio nagrade za fotografiju "Spring selection award 2016", nekoliko "Top ten class" nagrada i "Daily dozen" nagradu.
Tekst za katalog ove izložbe pod nazivom "4- folds" napisao je Velimir Popović, akademski slikar i teoretičar umetnosti. On na početku teksta piše "Na izloženim radovima, procesualnost svakog pojedinačnog sloja postaje vidljiva u trenutku kada se svaki trag na njoj transformiše u efemeran događaj. Događaj ovde shvatam u najširem mogućem smislu: kao nešto što se dogodilo. Sašini radovi nastaju kao eksperiment baziran na pozicioniranju motiva kroz slaganje slojeva same fotografije. Postaje jasno da je svaki sloj fotografije nešto što se negde i nekada dogodilo…"
Valjevska kulturna mreža VAKUM

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.