Srbijanka 014 poražena od Spartaka

imageEkipa Srbijanke014 poražena je u kup utakmici od ekipe Spartaka u Ljigu 3-1.Ovo je bila prva zvanična utakmica Srbijanke da odmeri snage sa ekipama iz prve lige ,a ujedno da pruži priliku jednoj sjajnoj generaciji pionirki da pokaže svoje kvalitete na prvoligaškoj sceni.

U ekipi Srbijanke bilo je šest do juče pionirki. Lakićević, Jerinić, Stevanović ,Doksas, Matković ,Ninković, od kojih čak tri u prvoj postavi Lakićević, Doksas, Jerinić. I sa ovako mladim devojčicama Srbijanka je bila ravnopravan protivnik ekipi Spartaka koja je predhodne godine bila na pragu ulaska u prvu A ligu. Trener Slobodan Ivović, hrabro je pružio priliku mladim igračicama Srbijanke,verujući u njih jer kako sam kaže , radi se o velikim talentima i o velikoj budućnosti Srbijanke 014.
Srbijanka u ovoj utakmici nije mogla da računa na svoja glavna pojačanja Nikolinu Tomić, Tijanu Ranitović i Elenu Pandevu, kapiten Srećković igrala je iako 15 dana nije trenirala zbog bolesti i ekskurzije.
Utakmica je bila lepa,dinamična u čemu se videlo veće iskustvo u ključnim poenima kod ekipe Spartaka , koja je u bitnim trenucima utakmice prelamala setove u svoju korist. U ekipi Srbijanke sjajnu partiju pružila je Anastasija Maksimović koja je sa 26 poena bila nerešiva enigma za ekipu Spartaka. Na žalost nije imala adekvatnu podršku ostalih devojaka, koje su bile malo stegnute u svojoj prvoj seniorskoj utakmici. Odlične na prijemu Lakićević i Jerinić kao i libero Boičić. Zanimljivo da su na ovoj utakmici dve rodjene sestre Maksimović, Anastasija u dresu Srbijanke i Milica u dresu Spartaka igrale jedna protiv druge.
Za ekipu Srbijanke igrale su: Srećković.cap. Pantelić, Maksimović, Ristivojević, Lakićević, Jerinić, Stevanović, Doksas, Matković, Ninković, Boičić, Savić, trener Ivović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.