Pozorišna predstava “Alisa”na bitef polifoniji 2017.

imageU okviru pratećeg programa 51. Bitefa, 27. septembra 2017. u 12.00 časova, biće odigrana predstava ,,Alisa” realizovana u koprodukciji Puls teatra Lazarevac i Centra za kulturu Valjevo 2016. godine. Predstavu je podržalo i sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

"Alisa je priča o odrastanju jedne devojčice, o prelasku iz detinjstva u sveto draslih – u Zemlju čuda. Ta tranzicija iz nečeg naivnog i bezazlenog,kakvo je skoro svačije detinjstvo, u nešto surovo i mračno, kakav je svet u kom živimo mi, odrasli, jeste adolescencija. U tom periodu života, naša junakinja prestaje da bude mala Alisa i pokušava da postane velika Alisa. Mada, pitanje je koje tu stvarno veliki, a ko mali. To pitanje me lansira u jedan paralelni svet u kom je moguće da se sretnem sama sa sobom. Nisam sigurna, ali imam osećaj da bi velika Bojana rekla maloj Bojani da se potrudi da ostane mala i dani kada ne bude velika, jer velika je uvek umorna i razočarana, a mala je uvek zaljubljena i radoznala", reči su rediteljke Bojane Lazić u pozivu za ovu predstavu.

Producent:
Puls teatar – Prvo prigradsko pozorište Lazarevac i CZK Valjevo
Režija:BojanaLazić
Produkcija:
Puls teatar – Prvo prigradsko pozorište Lazarevac i CZK Valjevo
Tekst:
Vesna Perić i Bojana Lazić;
Scenografija, kostim i maska:
Zorana Petrov;
Izbor muzike, dizajn plakata i fotografija:
Branislav Stanković
Igraju:
Maja Jovanović, Ivana Nedeljković, Mihaela Stamenković, Jelena Cvijetić, Nataša Stanković i Maja Sofronijević je večeras u 18 i 20 časova u Centru za kulturu.
http://festival.bitef.rs/Bitef-polifonija/428/Alisa.shtml

Centar za kulturu Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.