Stigao kotao u OŠ „Desanka Maksimović”

imageU OŠ „Desanka Maksimović“ stigao je naručeni kotao kako bi u novoj grejnoj sezoni ova škola prešla na grejanje na biomasu. Narednih dana očekuje se montiranje kotla.

OŠ „Desanka Maksimović“ biće prva škola u Valjevu koja je promenila energent i prešla na grejanje na pelet čime je u gradu praktično ugašena jedna od kotlarnica zagadjivača. Kako se ranije moglo čuti ova škola jedna je od pet osnovnih škola koje nemaju mogućnost prelaska na grejanje sa sistema gradske Toplane i koja pored toga što je veći zagadjivač vazduha u sezoni grejanja izdvaja prilična sredstva za vreme grejne sezone.
Kotao za grejanje isporučila je firma „Energy net solution“ po ceni od 15.979.134,81- dinara bez PDV-a, a narednih dana očekuje se instalacija istog taqko da će ova škola ipak sačekati početak grejne sezone potpuno spremna. „Ukoliko zaista želimo da rešimo problem aerozagadjenja u Valjevu moramo promeniti energent koji je veliki zagadjivač. Time ne samo da smanjujemo zagadjenje već i snižavamo cenu grejanja. Sigurno ne možemo u jednoj godini promeniti kotlove u svim školama, ali smo evo počeli. Isti motiv postoji kada je i gradska Toplana u pitanju i tu smo već napravoli ozbiljne pomake“
Sudeći po najavama, narednih dana treba očekivati i raspisivanje tendera za nabavku kotla na biomasu za gradsku Toplanu.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.