Jeremić: Idemo dalje

imageIako su brojne kontrole i slučaj hapšenja umnogome  usporili grad, ostaje činjenica da je grad u pripremi budžeta za ovu godinu najavio brojne projekte. „Mnogi od njiiha sada se ipak realizuju iako to javnosti možda nije mnogo vidljivo. Ovaj grad ide dalje“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić. 

 Najavljujući budžet za ovu godinu zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić za skupštinskom govornicom je istakao da se radi o budžetu i finansiranju projekata koji su višegodišnji. Njihov početak planiran je za ovu godinu.“Najavili smo mnogo toga i siguran sam da ćemo to onako kako smo planirali i uspeti da realizujemo. Gradska infrastruktura se razvija po planu, i izvesno da ćemo uspeti u mnogo čemu. Više nije tako lako realizovati neki projekat, jednostavno postoje obimne procedure koje zahtevaju i odredjeno znanje i ozbiljan rad. Sada je problem doći i do projektnog zadataka.Prvo morate imati ideju šta hoćete da radite,a  sad smo bili i u situaciji da objašnjavamo zašto nešto hoćemo da radimo. Potom studija, idejni projekat, glavni projekat, javna nabavka, sve to traži vreme. To ne može preko noći. Cela ova situacija doprinela je tome da se stekne utisak da ne radimo možda dovoljno, ali to nije tačno“, kaže Jeremić, podsećajući da smo kao grad u 2017. godinu ušli sa vrlo malo pripremljenih projekata.
Na sednici Gradskog veća član Veća Borisav Radojičić početkom godine skrenuo je pažnju upravo na ovu činjenicu kostatujući da ćemo verovatno kako stvari stoje 2017. godinu potrošiti na pripremu projekata. “ To je jednim delom zaista tačno , ali uradjeno je takodje dosta. Evo rade se ozbiljne studije i priprema za promenu energenta u Toplani, Šesta škola će početi da radi od oktobra u novom prostoru pa potom kreću pripreme i radovi za MIC, da ne nabrajamo sad sve. Evo sad su prošle sve moguće kontrole, ja ne znam da je ijedan grad u Srbiji imao ovo što smo mi imali u smislu kontrole. Ako se i dalje budemo bavili onim što nije naš posao onda smo u problemu. Mi smo kao grad poštovali zakon i radili po zakonu, to je stav revizora izmedju ostalog. Mi smo grad koji ima najbolju poziciju po pitanju kredita. I tu možemo da ukoliko imamo ideju šta treba da radimo i da se zadužimo, a da nam to ne bude opterećenje. Pogledajte u kakvom su problemi mnogi gradovi. Imamo mi svoje probleme , ali moramo ići napred“, objašnajva Jeremić. 

Po njegovim rečima valjevska javna preduzeća sada imaju oko 150 zaposlenih manje nego pre tri godine.“Iz razičitih razloga sada imamo manje zaposlenih, a  nama je neophodno bar 15 mladih ljudi koji mogu da rade i isprate sve ono što je ideja.. Sve to uslovljava da neki projekti kasne , sporo se realizuju . Da bismo nešto postigli potrebno je ozbiljno zalaganje . Ništa se ne može dogoditi preko noći .Proći će i ovo stanje, postoje institucije koje se bave time, nije to naš posao. Naš posao je nešto drugo, a to je da uradimo što više možemo za ovaj grad. Nije problem ako neko zna da radi taj posao može da bude i nestranačka ličnost i partijski kadar, mi smo to kao partija pokazali, potrebno je da poznaje posao i može da doprinese“, navodi Jeremić ističući da ima utisak da se u gradu atmosfera koja je u jednom trenutku stvorena prilično stabilizovala.
„Ukoliko budemo jedinstveno radili, a ne da gledamo ko je čiji kadar onda možemo nešto da uradimo. Ako izbacimo stranačku priču možemo mnogo. Ovo što se desilo je neoprostivo , ali šta sad, moramo dalje“, zaključuje Jeremić.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.