„Reaguj na diskriminaciju!“

imageU skladu sa potrebom prepoznatom od strane Vlade Republike Srbije da se na lokalnom nivou poboljša stanje u pogledu postojeće diskriminacije žena i dece, Komitet pravnika za ljudska prava–YUCOM, u okviru projekta „Praćenje preporuka Univerzalne periodične revizije (UPR) – zaštita žena i dece od diskriminacije“, organizuje diskusiju „Reaguj na diskriminaciju!“ sa predstavnicima lokalne samouprave u Valjevu.

Diskusija će se održati danas u maloj sali Skupštine grada Valjeva sa početkom u 10h.

U pet gradova Srbije –Valjevu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Beogradu se uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije organizuju diskusije sa zaposlenima u lokalnoj samoupravi. Cilj ovih diskusija je da se zajednički dođe do jasne slike o stanju diskriminacije žena i dece u Srbiji i na lokalu, kao i da se osnaže predstavnici lokalnih vlasti da unaprede sopstvene mehanizme prevencije i zaštite.
Istovremeno će se prisutnima približiti mogućnost saradnje sa relevantnim republičkim i međunarodnim institucijama i organizacijama.
Komitet pravnika za ljudska prava i eksperti iz oblasti diskriminacije približiće sliku koja trenutno postoji o stanju u Srbiji, praktične primere i načine prevencije i zaštite od diskriminacije žena i dece..

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.