Drift trka prvi put u Valjevu

imageNa parkingu Holding korporacije "Krušik" 17. i 18. juna u Valjevu će se održati Drift trka.17.06. 2017. će se voziti druga trka domaćeg šampionata a 18.06.2017. "Dan šampiona"( međunarodna trka).

 “ U pitanju su auto trke u kojima se automobile kreću bočno po stazi , u pitanju su automobile sa pogonom na zadnjim točkovima. Prvog dana imamo 23 prijavljena vozača I to nije konačan broj . Prvo se voze kvalifikacije u kojima sudije ocenjuju brznu ulaska u prvu krivinu , brzinu prilaska odredjenim čunjevima itd. Nakon kvalifikacija dobičćemo 16 najboljih”, kažu organizatori.
Na konferenciji za novinare povodom održavanja ove trke najavljen je I prateći program , tricikli I mali motocikli koji se takodje kreću bočno.
Za nedelju se najavljuje medjunarodna trka za koju se do sada prijavilo tri ekipe I to iz Madjarske I Bugarske. “To je zanimljivo jer voze dvojica , jedan napred drugi ga prati. Mi smo prethodnih godina pravili ove trke u različitim gradovima I uvek je bilo dobro posećeno. Ovo je jedninstvena prilika da vidite kako to izgleda. Sm prostor Krušika nam odgovra , neće biti brzine kao Čačku , ali će prostor zadovoljiti. Sve je bezbedno, ima dovoljna količina guma I ograda . Obezbedili smo I tribine pa vas pozivamo da dodjete I vidite ovu jedinstvenu trku”, kažu organizatori.
Program oba dana počinje u 12 sati , a finalne trke voziće se oko 17h pri čemu će finala trajati oko sat vremena, a cena karte za oba dana iznosi 300 dinara.

image Posetioci će moći da vide najčešće zastupljene automobile od 300, 400 konja , BMW I japanske automobile.Svi gradjani moći će učesnike da vide u petak uveče kada će se provozati gradom. “ Nećemo galamiti , neće biti dima I potpisivanja kroz grad, to ostavljamo za takmičenje, ali ćemo proći gradom. Mnogo ljudi ne zna kakva je ovo vrsta takmičenja I mi ćemo se potruditi da posetiocima bude objašnjeno o čemu se tačno radi. Nadamo se da će biti lepo vreme , a u slučaju kiše moramo da otkažemo jer tada ima mnogo izletanja, nije atraktivno”, kažu u organizaciji napominjući da je najvažnija bezbednost.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.