OŠ „Andra Savčić” dobija novi informatički kabinet

imageKonkurs „Stvaramo znanje” je organizovan povodom proslave 20 godina postojanja Telekoma Srbija, kroz koji će 20 osnovnih škola iz Srbije biti opremljeno informatičkim kabinetima. Medju nagradjenim školama je i OŠ “Andre Savčić”.

 

Konkurs je organizovan na Facebook stranici Organizatora, a glasanje u okviru konkursa trajalo je od 29.5.2017. u 12:00h do 7.6.2017. u 12:00h.
U konkursu su učestvovale škole na teritoriji Republike Srbije kojima nedostaje računarska oprema. Spisak škola je dostavilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao pokrovitelj ovog projekta. Škole su bile podeljene u 4 oblasti, iz kojih će se iz svake oblasti biti nagrađeno po 5 škola (ukupno 20) kako bi svaka oblast dobila ravnopravan broj informatičkih kabineta.
Pravo glasanja imali su svi korisnici internet mreže sa boravištem u Republici Srbiji koji su lajkovali Facebook stranicu Organizatora, odnosno sva fizička lica koja imaju prebivalište u Republici Srbiji i registrovan lični profil na društvenoj mreži Facebook. Jedan korisnik mogao je da dodeli po jedan glas za svaku oblast, odnosno ukupno četiri glasa u toku jednog dana. Svakog dana korisnik je imao pravo da pristupi aplikaciji i glasa.
Osnovna škola „Andra Savčić” bila je svrstana u grupu-oblast „Beograd” i od prvog dana trajanja konkursa veliki broj učenika, zaposlenih i naših sugrađana se aktivno uključio i pružio nam glasanjem podršku.
“Uspeli smo da u našoj oblasti zauzmemo četvrto mesto sa 4112 glasova i nestrpljivo iščekujemo novi informatički kabinet koji će đacima pomoći da efikasnije savladaju gradivo već od septembra, za učenike petog razreda, obaveznog nastavnog predmeta informatika i računarstvo.Hvala još jednom svima koji su nam pružili podršku”, kaže Nikola Rajevac prof. informatike i računarstva OŠ „Andra Savčić”. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.