Teodosići kupili Brezu

imageKamp Breza na Divčibarama , prodat je preduzeću SPORT AGENT d.o.o Beograd čiji su vlasnici Jovan i Miloš Teodosić, valjevski košarkaši.  “Divčibare sada imaju realnu šansu da ožive i grad će dati svoj doprinos kroz infrastrukturu”, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Divčibare su odavno izgubile trku sa Zlatiborom , više je nego poznato. Godine ne ulaganja i pokušaj monopola nad ovom planinom direktno su uticale na opadanje njene atraktivnosti za turiste. Sama najava da bi kamp Breza mogao biti prodat i pretvoren potom u sportsko-hotelski kompleks prilično je pobudila pažnju javnosti. „ Prodaja kampa Breza je posao koji traje već 3 godine i praktično je započet pregovorima sa HTD-om Vujić na Divčibarama. Ti pregovori su propali. Kompanija Vujić nije našla za shodno da prihvati ponudu Miloša Teodosića da budu baza za negov kamp. Teodosići su tada odlučili da iskoriste ponudjenu šansu na Srebrnom jezeru i investirali su tamo. Uvidom u plan regulacije shvatili smo nakon toga da gradnja nije moguća na Divčibarama. Nismo mogli brvno da sagradimo. Na svim gradskim parcelama na Divčibarama mogli smo da napravimo samo parkove i ništa više“, objašnjava zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić same početke pregovora.

image Kako kaže Jeremić, nakon toga grad je pristupio imeni plana regulacije i novi plan u potpunosti je promenio izgled Divčibara, stavljajući gradske parcele u funkciju ,  otvarajući nove mogućnosti za uredjenje ove planine.  
„ Tada smo ponovo ušli u pregovore sa braćom Teodosić da dodju na Divčibare. oni su u medjuvremenu već izgradili kompleks na Srebrnom jezeru. Brojne napore smo uložili u te razgovore da se vrate tamo gde po nama oni i pripadaju. Da se na neki način lociraju u svom gradu. Upornim pregovorima sa njima uspeo sam da ih privolim da uopšte razmišljaju o kampu Breza. Sada je ugovor doveden do kraja i ušli su u kupovinu za 206 000 evra. Sada je na nama da kao grad pomognemo da njihova zamisao koja vredi više miliona evra bude realizovana uz prateću infrastrukturu“, kaže Jeremić.
Kako se moglo videti iz predloga ugovora  koji su razmatrali članovi Veća  na mestu sadašnjeg kampa Breza biće izgradjen  hotel sa minimum 80 soba sa pratećim sadržajima, kongresnom salom, fitness centrom, bazenom, restoranom sa kuhinjom, kafeom, prodavnicom i ekonomskim i programskim sadržajima. Pored hotela novi kupac preuzeo bi obavezu izgradnje zatvorene sportske sale sa pomoćnim sadržajima u suterenu, ambulanta , svlačionica i sanitarni blok. Uz postojeću salu kupac će imati obavezu i da izgradi unutrašnje saobraćajnice sa parking prostorom od minimum 37 mesta, ali i otvorene sportske terene za fudbal(1), košarku (4) i odbojku i teren za rukomet(1). 

image “Moramo kao grad da intenziviramo radove na izgradnji kanalizacije i infrastrukture pre svega, pristupnih puteva, stanje elektro mreže na Divčibarama takodje je naša obaveza u smislu provere i funkcionalnosti. Ti objekti i uopšte prostor koji će biti iskorišćen biće najbolji od onih koji u Srbiji postoje. To jeste velika šansa za Divčibare i to je šansa za naš grad. Zahvaljujući tim ljudima Divčibare mogu da ožive ponovo”, kaže Jeremić konstatujući da su Teodosići do sada više nego proslavili Valjevo.
“Treba li da podsećam ko je Miloš Teodosić? On je uzor našoj deci i ovo je još jedan doprinos našem gradu , gradu iz kog je potekao. A mi kao grad moramo dati svoj doprinos u vezi ovih radova koje sam naveo i to je bio moj stav  u ime grada dok sam pregovarao sa njima. Zajedno ćemo probuditi Divčibare”, zaključuje Jeremić.

image

Das u Divčibare došle do svog prelomnog trenutka u razvoju potvrdili su čak i svojim stavovima odbornici opozicije koji su bili mišljenja da je prodaja kampa Breza velika šansa razvoja. na istoj sednici zamenik Jeremić je za govornicom informisao odbornike da još uvek nije završen posao na proglašenju Divčibara turističkim prostorom što je sledeće nastojanje grada.

fotografije:idejno rešenje kompleksa S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.