Odata pošta valjevskim borcima

imageUdruženje boraca rata od 1990. godine organizovalo je i održalo komemoraciju i parastos poginulim borcima u ratu od 1990 godine kod spomenika ispred filijale PIO. Polaganju venaca i ovoj svečanosti prisustvovala je delegacija grada Valjeva.

„Ovde se piše istorija srpskog naroda. Ove heroje koji su dali živote za nas , našu decu, naša pokolenja i našu istoriju i to nemsemo nikada zaboraviti“, rekao je predsednik Udruženja boraca Ljubomir Bradić, na komemorativnom skupu održanom kod spomnika borcima valjevskog kraja poginulim u ratu od 1990′ godine. Bradić se na podršci zahvalio aktuelnom gradonačelniku Slobodanu Gvozdenoviću i zameniku Draganu Jeremiću , ali i svim njihovim predhodnicima koji su i pomogli podizanje spomenika 2010. godine.
„Važna borba koju moramo voditi je i da zaboravimo podele u srpskom narodu i prestanemo sa deljenjem Srba na dobre i loše. Svi koji su se borili za interese srpskog naroda zaslužuju da ih srpski narod pamti“, rekao je zamenik Jeremić zalažući se da svi oni koji su dali svoje živote za srpsku državu dobiju svoja spomen obeležja.
Pored polaganja venaca , sveštenici Eparhije valjevske održali su i parastos poginulima.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.