Podno grejanje u Hramu

imageU Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u toku su radovi na postavljanju podnog grejanja. Predvidjeni radovi koštaju 7,4 miliona dinara , a radove izvodi preduzeće Simon. Dok radovi traju bogosluženja se obavljaju u crkvi Nektarija Eginskog.

Uredjenje Hrama nakon faze izgradnje traje već nekoliko godina, a u ovoj godini na redu je podno grejanje. Starešina Hrama Dragomir Jovanović,  rekao je novinarima da će uprkos realnom nedostatku novca radovi na grejanju biti završeni do naredne zime, a delom i zahvaljujući preduzeću Simon koje će radove izvesti i koje je omogućilo plaćanje na rate.“ Prvi put ove godine u gradskom budžetu nisu predviđena stredstva za nastavak radova na uređenju Hrama. Mi smo, ipak, odlčni da uz pomoć sredstava Crkve i donatora postavimo mermerni pod i da u oltarskom delu uradimno paraklise vladike Nikolaja i oca Justina”, kaže Jovanović.

Po završetku radova na podnim instalacijama projektom je na podu predvidjeno postavljanje  oko 1000 kvadrata mermernih ploča za šta je neophodno napraviti stabilnu finansijsku konstrukciju.
Izgradnja Hrama počela je 1992. godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.