Nezakonite radnje u Lajkovcu

imageNovinar Nikola Jovanović na adresu valjevskih medija uputio je saopštenje u kom navodi da se u Lajkovcu trenutno sprovodi nezakonito finansiranje Radio Pruge. Jovanović u saopštenju prenosi stav zastupajućeg advokata koji tvrdi da projektno finansiranje ovog medija nije dozvoljeno jer je medij vraćen u vlasništvo države, a kao glavne krivce za nezakonite radnje navodi predsednika Opštine Lajkovac direktora RTV Pruga i komisiju koja je odlučivala.

Dopis koji je Jovanović uputio prenosimo u celosti.“Prenosim Vam celo saopstenje za javnost advokata Lazovic.

Protiv predsednika opštine Lajkovac, direktora RTV Pruga i komisije koja je odlučivala o raspodeli novca u vezi projektnog finansiranja medija, biće podneta krivična prijava zbog zloupotreba službenog položaja do kraja nedelje.

Na osnovu člana 21.stav 3 i stav 4 kao i na osnovu člana 44.stav 1 zakona o javnom informisanju medija jasno su definisana pravila koji mediji imaju pravo na učešće na konkursu.

Kako je nedavno raskinut ugovor o privatizaciji RTV Pruga taj mediji je pao u vlasništvo države Republike Srbije što se može jasno utvrditi uvidom u APR.

Istog trenutka je kao takvom mediju na osnovu zakona o javnom informisanju medija nedozvoljeno finansiranje kroz projektno finansiranje, kao što je to bilo nemoguće i pre privatizacije.

RTV Pruga je dobila sredstva u većem iznosu gde se i veličina izvršenja krivičnog dela od strane gore pomenutih može smatrati ozbiljijim.

Nadležni organi će u narednim danima primiti krivične prijave a nadležno ministarstvo će dobiti pritužbu na rad komisije.

Takodje u saopstenju se navodi da ce se traziti da se konkurs ponisti i da se spreci finansiranje medija na nacin suprotan zakonu.

Takodje se dovodi u sumnju po čijem nalogu je radio predsednik opštine Lajkovac da je morao da čini krivična dela kako bi obavio prljave poslove za medije po stranačkim rukovodstvom.

Nikola Jovanovic
Novinar“

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.