Kandidatura ili prelet?

imageOponiranjem sopstvenoj partiji i javnim iznošenjem zamerki na račun svoje stranke u vlasti u Valjevu odbornik Milan Marković mnoge je na sedici Skupštine doveo u dilemu da li dr Marković menja stranačke boje ili se bori za mesto predsednika GO SNS-a tražeći uporište u MZ Brdjani?

„Slažem se sa prethodnim govornikom“, „ Morao bih da se složim sa kolegom odbornikom iz DS-a“, bile su rečenice kojima je najčešće odbornik vladajućeg SNS-a Milan Marković počinjao svoje česte govore u Skupštini. Marković je , poznato je svakom ko je sednicu pratio, samu sednicu započeo napadom na svoje stranačke kolege u vlasti zbog, kako je i sam u jednom trenutku rekao, sopstvene neinformisanosti, u slučaju Memorijalnog parka na Boričevcu. Istini za volju dobro upućeni u Sali , njegov izlazak za govornicu i očekivali , s obzirom na činjenicu da je Marković medju svojim komšijama Brdjancima tako poluinformisan vodio sopstvenu politiku koja je rezultirala novom peticijom gradjana. Iako je kako je sam rekao , propustio sednicu Skupštine na kojoj se odlučivalo o ovoj temi Marković je logično imao i niz pitanja, ali i stav , logično na osnovu informacija kojima je raspolagao. Njemu je na pitanja odgovarao gradonačelnik Valjeva i ujedno predsednik GO SNS-a Slobodan Gvozdenović dok su ostali odbornici bili manje više u čudu zbog kritika koje je Marković upućivao. Da je i samim odbornicima Markovićeva promocija zasmetala dokaz je izazak za govornicu odbornika SPS-a Mihaila Todorovića koji je zatražio da se oni u SNS-u dogovore na partijskom sastanku.
Odbornik Marković nije se zaustavio samo na ovoj temi već je imao vrlo kritička razmišljanja po pitanju mnogih tačaka , a posebno na temu Doma zdravlja i investicija grada u opremu za ovu ustanovu.
Nije teško razumeti da Marković koji je bio poverenik SNS-a i koga je potom , ali na funkciji predsednika partije u Valjevu zamenio Gvozdenović , očito ima neskrivene animozitete prema gradonačelniku . Svojevremeno bila je i javna tajna da je isti bio vodja druge struje na samim unutar stranačkim izborima na kojima je Gvozdenović izabran. Marković je namirenje dobio u kontroli leta gde je prošle godine u aprilu i zaposlen. Vamediji u ovom trenutku nije poznato kako je i da li je dr Marković izmirio dug za specijalizaciju prema Bolnici.

image Bez obzira što je tada izjavio da će više biti vezan za Beograd u skupštinskom holu mogla su se čuti razmišljanja o tome da Marković očito ne želi da se odrekne političke karijere u Valjevu te i da je posve jasno da ne misli isto što i sopstvena partija. On se , pokazuju činjenice ranijih dogadjaja, oduvek više slagao sa Demokratama sa kojima je i želeo koaliciju pokazujući očitu mržnju prema ranijem , ali i sadašnjem koalicionom partneru SPS-u.
Za gradjenje karijere nesporno je potrebna podrška i članstva i samih gradjana pa je ako se sabere sve do sada vidjeno jasno da je Marković za uporište izabrao sopstvenu MZ Brdjani lobirajući u gradjanstvu na način na koji je mislio da je potrebno istovremno koristeći aktuelne teme. Isti gradjani u komentarima po završenoj sednici Skupštine jasno su navodili da Markovića vide kao lidera.
Ipak koliko dugo će do istih tih gradjana putovati prava istina o celom slučaju i da li će jedna MZ Markoviću biti dovoljna za liderstvo ostaje da se vidi, a na osnovu dosadašnjeg iskustva odbornik Marković bi morao da zna da –Jedna lasta ne čini proleće.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.