Kamp Breza nije prodat ili zašto je ukinuta Služba informisanja

imageKamp Breza nije prodat, već je preduzeće SPORT AGENT d.o.o Beograd vlasnika Miloša Teodosića za sada jedino koje je dostavilo pismo o nameri. Odluka o prodaji nije konačna, nova je informacija iz Gradske uprave. Iza ove priče kažu u Upravi, jasno stoji odgovor o tome zašto je rasformirana PR služba.

Kako su sednice Gradskog veća zatvorene za javnost informaciju o održanoj sednici valjevskim medijima dostavlja Služba informisanja. U Saopštenju koje je objavila Vamedia , a koje je potpisala dojučerašnji PR grada Valjeva Marijana Jeftić se navodi da je kamp Breza na Divčibarama prodat. Novo Saopštenje iz gradske uprave jasno stavlja do znanja da se radilo o nerazumevanju iste tačke koja je razmatrana na Veću.

“Kamp Breza nije prodat sve dok se ne potpiše ugovor o kupoprodaji”, kažu za Vamediu u Gradskoj upravi.
Po novim informacijama Gradsko veće je samo potvrdilo nameru o prodaji predmetnih parcela, a ne iste I prodalo pomenutom preduzeću. “Ovo je neverovatno šta se dogodilo. Potpuno je jasno da je Saopštenje bilo pogrešno I razumljivo da su mediji objavili ono što im je dostavljeno. A dostavljeno im je pogrešno. Osoba koja je to pisala nije očito razumela o čemu se radi. To je izmedju ostalog I jedan od razloga što je PR služba rasformirana. Gradski PR nije dorastao tom poslu. Vidite I sami šta se dešava”, navodi izvor Vamedie u Gradskom veću.
U novom saopštenju se navodi: “Članovi Gradskog veća na današnjoj sednici utvrdili su i predlog odluke o otuđenju četiri nepokretnosti iz javne svojine grada Valjeva na Divčibarama, kao i zemljište na katastarskoj parceli broj 417/1 takođe na Divčibarama, ukupne površine 2.14.90 hektara. Jedini zainteresovani kupac je preduzeće SPORT AGENT d.o.o Beograd . Potpisivanje ugovora sa tom kompanijom se očekuje u narednih nekoliko dana”.

Odnosi sa javnošću?
Iako Jim Grunig and Todd Hunt u svojoj knjizi o Modelima prakse odnosa sa javnošću navode da se zapravo radi o upravljanju komunikacijom između organizacije i njene javnosti, čini se da je posao u praksi prilično komplikovaniji.
U osnovi radi se o specijalnoj filozofiji upravljanja. Po svemu sudeći filozofija je ovde zakazala.
S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.