Prodat kamp Breza

      Нема коментара на Prodat kamp Breza

imageGradsko Veće je donelo odluku o prodaji kampa Breza košarkašu Milošu Teodosiću. Po saznanjima Vamedie, Teodosići su za kupovinu Breze bili zinteresovani i pre par godina, ali su tada zbog nedostajućih planova na Divčibarama odustali od kupovine i odlučili se za Srebrno jezero.

 

Članovi Gradskog veća utvrdili su i predlog odluke o otuđenju četiri nepokretnosti iz javne svojine grada Valjeva na Divčibarama, kao i zemljište na katastarskoj parceli broj 417/1 takođe na Divčibarama, ukupne površine 2.14.90 hektara u korist SPORT AGENT d.o.o Beograd po ceni od 208.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, navedeno je u Saopštenju za javnost Odseka za informisanje.
Kako je ranije Veće usvojilo kupac će se ugovorom obavezati da na predmetnoj parceli grada izgradi : hotel sa minimum 80 soba sa pratećim sadržajima, kongresnom salom, fitness centrom, bazenom, restoranom sa kuhinjom, kafeom, prodavnicom i ekonomskim i programskim sadržajima. Pored hotela novi kupac preuzeo bi obavezu izgradnje zatvorene sportske sale sa pomoćnim sadržajima u suterenu, ambulanta , svlačionica i sanitarni blok. Uz postojeću salu kupac će imati obavezu i da izgradi unutrašnje saobraćajnice sa parking prostorom od minimum 37 mesta, al ii otvorene sportske terene za fudbal(1), košarku (4) i odbojku i teren za rukomet(1). Za potrebe priključenja novoizgradjenih objekata na infrastrukturnu mrežu , potrebno je na parceli izgraditi elektroenergetske objekte, vodovodnu mrežu, uredjaj za biološko prečišćavanje otpadnih voda kao i instalaciju od 100Vva dizel agregata.
Ugovor sadrži i dve kaluzule kojom se kupac obavezuje da u roku od tri godine mora predmetnu parcel mora privesti nameni ili će se ista vratiti prvom vlasniku i kaluzulu da će prodavac u slučaju raskida ugovora zadržati 20% kupoprodajne cene.
Po saznanjima Vamedie pre nekoliko godina postojala je identična namera SPORT AGENT-a d.o.o Beograd za kupovinu pomenutog prostora , ali postojeći planovi regulacije tad na Divčibarama nisu dozvoljavali gradnju kakvu je Teodosić zamislio. Svoje planove nakon toga isti je realizovao na drugom mestu.
Prodaja kampa Breza jedinstvena je šansa za oživljavanje Divčibara.
Odluku o prodaji kampa Gradsko veće donelo je na sednici zatvorenoj za javnost.
S.V.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.