DS: Nikad gora vlast

imageNeslaganje unutar vladajuće partije pa i koalicije vidljivije je nego ikad , smatra odbornička grupa DS-a . „Grad nikada nije imao goru vlast , a nepotizam i partijsko kadriranje ne prestaju , krše se procedure i zakoni, nema investicija samo obećanja i to je učinak ove vlasti za godinu dana,“tvrde Demokrate.

„Bili smo svedoci na sednici da vidimo podelu izmedju vladajućih stranaka , ali i podelu unutar jedne stranke, ako se sećate DS je pokrenuo jedno važno pitanje sredjivanje prostora u Brdjanima gde se na mala vrata pokušalo napraviti nešto što nije u skladu sa stavom gradjana. Mi smo tada predstavili stavove gradjane i ukazali na apsurd same ideje. Moram reći da su mi prilazali odbornici vladajuće koalicije i čestitali na tom stavu i u hodniku se pridruživali toj priči. Oni su nam rekli da su glasali za takvu odluku jer je u interesu stranke inače je ne podržavaju. Ta priča je nastavljena i na pšoslednjoj sednici i očito je da se neke stvari ne pripremaju kako treba. zapisnici sa sednica su lođši bez stavova i diskusije , to je loše i šturo i na osnovu toga se ne zna šta je usvojeno , koje odluke su donete“, rekao je Duško Rakić odbornik DS-a.

Rakić je ukazao i na činjenicu da se iz sednice u sednicu nalaze tačke koje se stavljaju kao dopune dnevnog reda , a ni po čemu nisu hitne i mogle su biti ranije pripremljene. On tvrdi da DS materijal za sednicu dobija noću uoči sednici i da je jako teško pripremiti se . Po njegovom mišljenju sve to radi se namerno kako bi se osujetio rad opozicije. „ Mislimo da iz ovakvog načina rada može da poizadje samo haos. Šta su razlozi nas ne zanima jer Skupština mora funkcionisati po odredjenim zakonima, a ovakav rad definitivno ne doprinosi demokratizaciji“, dodao je Rakić.
Da je prošlo već godinu dana od formiranja vlasti podsetila je odbornica Milka Erić Vasiljević. „ Ovde se samo raspolaže obećanjima, a pravih investicija nema , nema je čak ni na vidiku. Neophodno je da neko od tih obećanaj a nama postane vidljivo. Zabrinjava činjenica da novac gradjana biva uložen u nešto što nam se neće vratiti već primećujemo rasipništvo . Imamo najgoru vlast ikada. Čini se da se ovde sredstva troše na službena putovanja koja su polutajna, a putovanja moraju biti transparentna i mi moramo biti informisani o benefitima koje su putovanja donela. Delegacije se prave po nepoznatim kriterijumima. U javnosti je poznata da su sredstva za reprezentaciju bila prevelika, nabavke rasipničke . Sećate se novogodišnje rasvete koja je lepa , ali nepotrebna, tu su i automobili koji su stalno u priči“, kaže Erić Vasiljević.
Erićeva je iznela i zaprepašćenje da je na pojediniom pozicijama potrošeno duplo više nego što je bilo ppredvidejno posebno se ovrćući na tekuću budžetsku rezervu. „ Posebno treba pogledati sredstva za TO sa te pozicije, a oni su dobili već novac po programu . Flagrantan je primer Dom zdravlja čiji je program rada usvojen i sredstva već opredeljena. Sada vidimo da dobija još novca sa pozicije sa koje ne može da bude korisnik. Pokušaćemo da dobijemo odgovor šta je posredi šta su razlozi , da li je to loša projekcija i plan budžeta“, kaže Erićeva.
Odbornici DS-a tvrde da vlast nema nikakvu strategiju već se sve radi ad hoc bez poštovanja procedure i neophodnih analiza, DS zato smatra da se svaki takav rad završava loše. Na konferenciji za novinare bilo je i reči o komisijama koje odlučuju o projektnom finansiranju i nepostojanju pravilnika o radu. „ Tu vidimo favorizovanje podobnih i njima bliskih da li partijski da li rodjačkih , ali i nipodaštavanje onih koje ne vole. Ista stvar se dešava sa svim projektima. Ovde se dešava da oni koji su prošli za ketering prodju i na manifestacijama i na informisanju. Koliko puta treba još da im budu dodeljena sredstva? Nepotizam je uzeo maha, ovde se vrednuju zaslužni partiji, a sa druge strane provlačenje ljudi kroz blato kako bi na njihovo mesto bili dovedeni partiji podobnmi. primer za to je smena sekretara Abraševića, čoveka koji je toliko mnogo doprineo radu Abraševića, spravom imamo strah da će se takav način nastaviti , da će blatiti ljude kako bi pripremili teren da postave svoje ljude koji nemaju veze ni sa profesionalizmom ni ozbiljnim radom“, rekla je Erićeva.
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.