Skupština počela zasedanje raspravom o Memorijalnom parku

imageSednica Skupštine grada počela je pričom i diskusijom na temu Memorijalnog parka na Boričevcu. Gradonačelnik Gvozdenović poručio da na tom prostoru više neće biti sahranjivanja.

odbornik Milan Marković SNS zatražio je na početku sednice Skupštine objašnjenje šta je Skupštkina zaista usvojila po pitanju Aleje zaslužnih gradjana. Na ovo pitanje odgovorio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović. “ Radi se o idejnom rešenju koje mora uslediti nakon javne rasprave. Stav grada je da će na tom mestu biti grob Ljube Popovića, crkva i park. Ono što je jasno jeste da je cela priča politički obojena , a politici tu nije mesto. ko gubi ima pravo da se ljuti.Mi tražimo i uradićemo da se taj šprostor uredi, skloni deponija i ambrozija . Peticija gradjana Brdjana upućena je Veću i Veće će gradjane pohzvati na sednicu Veća na kojoj će se govoriti upravo o tome. Podsećam da na Petom puku postoji spomen kosturnica decenijama i park u kome se deca igraju , desetinama godina i nikad nikom nije smetalo i niko nije tražio izmeštanje“, rekao je Gvozdenović.
Odbornik Marković za govornicom ostao je dosledan svom stavu da je izričito protiv groblja na Boričevcu i zatražio da zapisnici sa Skupštine više govore o zaključcima koji se donose. Gvozdenović je u ponovnom izlasku za govornicu rekao: „Zaključci su da se ništa neće raditi dok se ne održi javna rasprava pa će iz toga proisteći rešenje. I to nije karaj jer će odbornici ovde na Skupštini usvojiti ili odbaciti to rešenje“.
Slobodan Pavlović DS podsetio je da je predlagač Veće predložilo Aleju , a da je Skupština odustala od tog predloga i donela neke druge zaključke. „Predelažem da donesemo novi zaključak kojim ćemo decidno odrediti odluku“, rekao je Pavlović.
Kakve pravne posledice ima ova odluka upitao je ponovo za govornicom Marković SNS. „Šta to podrazumeva , da bi doneli ova dva zaključka trebalo je da ili skinemo tačku sa dnevnog reda ili glasamo protiv pa doneti zaključke i da oni budu nova tačka dnevnog reda. Trebalo je da tako stoji u zapisniku , a tamo tako ne piše.
„Predlog veća koji nije usvojen nema nikakav pravni efekat. Predlagač u ovom slučaju veće odustalo je tada od prvobitnog predloga i dalo novi predlog zaključka.Taj predlog prvi nije usvojen i nema nikakavih pravnih posledica“, lobjasnio je na kraju predsednik Skupštine Milorad Ilić.

Skupština je potom usvojila dnevni red i počela zasedanje.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.