Sednice Veća zatvorene za javnost

imageGradsko veće donelo je odluku da sve sednice Veća ubuduće budu zatvorene za javnost. O načinu na koji Veće smatra da gradjani treba da budu informisani, a bez prisustva medija, isto je izdalo Saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti.

„Radi bolje i sadržajnije informisanosti građana, obaveštavamo vas da smo promenili sistem dostavljanja informacija medijima, vezanim za sednice Gradskog veća.
Sve sednice biće održavane bez direktnog prisustva medija, uz blagovremeno informisanje o tačkama dnevnog reda, kao i o ishodu odluka Gradskog veća.
Nakon svake sednice Gradskog veća biće dostavljeno saopštenje, koje će javnosti omogućiti detaljan uvid u odluke koje su donete.
Takođe, po potrebi će se članovi Gradskog veća direktno obraćati na konferencijama za novinare, na kojima će javnosti još detaljnije obrazlagati određene odluke, koje su bitne za funkcionisanje grada.
S obzirom na činjenicu da se na dosadašnjim sednicama Gradskog veća nisu mogla postavljati pitanja, ovim izmenama će biti omogućeno da članovi Gradskog veća iscrpno informišu javnost. Na ovaj način će građani Valjeva i mediji biti bolje obavešteni o odlukama Gradskog veća.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo“

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.