Radionice sa osnovcima posvećene prevenciji depresije

imageNastavljajući obeležavanje Svetskog dana zdravlja, Dom zdravlja Valjevo sa partnerskim ustanovama organizuje vršnjačku edukaciju radi prevencije depresije među mladima. Radionice su namenjene učenicima sedmog razreda gradskih osnovnih škola i biće održane sledeće nedelje, od ponedeljka do petka, u Edukativnom centru.

U timu za rad sa učenicima biće psiholog, pedijatar, patronažna sestra, profesori zdravstvene nege Medicinske škole, predstavnici Zavoda za javno zdravlje i Crvenog krsta. U radionicama će aktivno učestvovati učenici trećeg razreda Medicinske škole, kao podrška i motivacija mlađim drugarima.
Ove godine Svetski dan zdravlja posvećen je depresiji i obeležava se pod sloganom „Depresija – hajde da razgovaramo”. Svetska zdravstvena organizacija u kampanji posebnu pažnju posvećuje onima koje depresija najčešće pogađa, a među njima su i adolescenti i mlade osobe. Razgovarajući o depresiji sa članovima porodice, prijateljima, zdravstvenim radnicima, u školama, na radnom mestu, socijalnim ustanovama, u medijima – može se smanjiti stigma vezana za depresiju.
U radionici će učestvovati oko 30 učenika Druge i Treće osnovne škole i 15 učenika Medicinske škole. U utorak se radi sa sedmacima Četvrte i Šeste, u sredu Pete i Sedme, dok će u petak u radionici učestvovati učenici Prve osnovne škole.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.