Skupština odlučila o nagradama

imageSkupština odbacila predlog da se tačka vezana za Aleju zaslužnih gradjana skine sa dnevnog reda, ali usvojila predloge za dodelu nagrada grada i pokrenula inicijativu za dodelu zvanja Počasni gradjanin fudbaleru Matiji Nastasiću.

Na samom početku sednice Skupštine, odbornici DS-a Duško Rakić i Milka Erić Vasiljević. Duško Rakić zatražio je skidanje sa dnevnog reda tačke vezane za aktivnosti oko Aleje zaslužnih gradjana ,a Erićeva je dala predlog da se Matiji Nastasiću dodeli zvanje počasni gradjanin Grada Valjeva. Predlog Erićeve u samom startu bio je diskutabilan jer komisija nije razmatrala takav predlog i on se prvi put čuje u Skupštini. „Mi smo već na isti način doneli odluku o Milošu Teodosiću , dakle već smo imali presedan“, rekla je Erićeva. Nijedan ni drugi predlog Skupština nije usvojila. A Skupština je glasanjem prihvatila inicijativu za dodelu zvanja počasnog gradjanina Matiji Nastasiću .
Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je za govornicom rekao da Matija Nastasić zaslužuje sve počasti i zahvalnost za promociju grada , ali komisija koja je donosila odluke nije imala mogućnost da razmatra odluku o nagradi za počasnog gradjanina Valjeva.“ Matija Nastasić je pomogao dečjem odeljenu i na tome smo mu zahvalni , a pred njim su decenije uspešne karijere i nikad nije kasno da mu dodelimo nagradu. Ali ne treba kršiti sve procedure koje smo ustanovili, možda to možemo drugačije“, rekao je Gvozdenović.
Odluku komisije za dodelu nagrada obrazložio je odbornicima dr Zoran Živković.
Odbornik DS-a Duško Rakić je rekao da je zabrinjavajuće što je pristigao tako mali broj predloga. “ U nekim oblastima ima dobrih predloga , a u drugima vidimo da ih nema uopšte.U obrazloženju čujemo više o celokupnom radu , a ne šta je to što je uradrjeno u prethodnoj godini što je osnovni kriterijum“, rekao je Rakić.
Odbornik SNS-a Aleksandar Ranković upitao je kako je moguće da po ko zna koji put nema dodele u novinarstvu. “ ja sam na prethodnoj sednici predložio Slobodana Rakovića, ali eto vidim nema tog predloga. Molim Vas da razumete da se gradjani Valjeva informišu na nekoliko načina , preko dana preko portala, uveče gledaju informativnu emisiju na nekoj televiziji. Šta god se mislilo ljudi koji rade u tim medijima zaista ulažu napor i postižu rezultate. Vidim da je ovde bio predlog Živorada jankovića , ja sa njim ne govorim devet godina , ali mogli ste bar pelcera radi da ga nagradite pa da vidimo da li će da se konačno ta nagrada i u novinarstvu da se ukoreni“, rekao je Ranković.
Skupština je nakon toga usvojila predloge komisije za dodelu nagrada Grada . Nagrade će biti uručene 20. marta na Dan grada.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.