Sednica Skupštine u 10h

imageU 10h ovog prepodneva počeće zasedanje gradske Skupštine. Prva tačka dnevnog reda biće dodela nagrada povodom Dana grada.

Pred gradskim odbornicima danas je na dnevnom redu blizu 20 tačaka dnevnog reda. Odbornici će najpre glasati o predlogu komisije za doelu nagrada Grada Valjeva , dodeli plaketa ambasadorima zemalja koje su pomogle u razvoju grada Belorusiji i Češkoj. Poslednjh dana bilo je govora bar u javnosti i o tome da plaketu po svojim zaslugama trteba da dobije i Japan koji je donirao sredstva za izgradnju Doma za stare i sanaciju keja reke Kolubare. Takva odluka pak nije bila na sednici Veća , pa je nepoznato da li će dodela plakete Japanu uopšte biti razmatrana.
Odbornici će potom doneti odluku o programu i poslovanju JKP Polet, posebnom radnom vremenu za ugostiteljske objekte u Tešnjaru i raspisivanju konkursa kojim se traži idejno rešenje za Aleju zaslužnih gradjana.
Medju drugim tačkama odbornici će biti upoznati o predvidjenog programu trošenja novca sa pozicije naplaćenih novčanih kazni u saobraćaju, ali i predlogom za rasporedjeivanje novca na polju ekologije.
Odbornici opozicije nakon poslednje sednice oštro su protestovali zbog tretmana koji imaju u Skupštini grada, a da li će njihov apel za poštovanje poslovnika biti uvažen ostaje da se vidi na sednici koja počinje u 10h.
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.