Radovi na reci Gradac

imageRadovi na mostu kod restorana Vidra se polako privode kraju. Ovaj most uništen je u poplavi 2014. godine. Istovremeno na reci Gradac gradi se deponijska pregrada u Aničićima i parking kod Europroma.

U poplavi 2014. godine u potpunosti je odronjena jedna strana obale kod restorana Vidre i sam pešački most koji se tu nalazio zbog svoje drvene konstrukcije postao je nebezbedan.
„ Radovi na ovom mostu su pri kraju , rok za završetak je 15. april, a radove izvodi preduzeće Ingrap omni. Vrednost radova je nepunih osam miliona dinara. Uraddjeni su noseći stubovi, potporni zid i kompletan most je rehabilitovan , a do restorana Vidra u planu je da se uradi ograda“, kaže načelnik odeljenja za gradjevisnko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.

image Velike gužve u saobraćaju, pogotovo u letnjim mesecima na početku Ulice Prve brazde biće rešene uredjenjem novog parkinga kod trgovine Europrom. Radove na izgradnji parking prostora izvodi preduzeće Autotransport , a vrednost je 5 miliona dinara.

Da sanacija korita reke Gradac nakon poplave još traje dokaz je i činjenica da trenutno preduzeće Erozija u Aničićima gradi deponijsku pregradu . pregrada se gradi postavljanjem gabionskih blokova.

image

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.