Preduzetnicama slobodan pristup tržištu

imageDanas je u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije i Udruženja za ekonomsko osnaživanje žena iz Valjeva, održana radionica za preduzetnice u Valjevu sa ciljem da dobiju adekvatna znanja i informacije u vezi sa mogućnostima internacionalizacije njihovog poslovanja. Ovaj projekat je realizovan uz podršku Američke ambasade.

Osnovni cilj projekta „Slobodan pristup tržištu za sve – kroz unapređenje integrisanja ženskog preduzetništva u tržišnu ekonomiju Srbije“ je razvoj tržišne ekonomije kroz uključivanje skoro neiskorišćenih ekonomskih resursa privrede Srbije, kao što je žensko preduzetništvo. Projekat obuhvata radionice „Market lighthouse“ i B2B događaje u Zrenjaninu i Valjevu, Takođe, preduzetnice će imati zajedničku inicijativu javnog zagovaranja u vidu postavljanja pitanja predstavnicima vodećih političkih partija. Povratne informacije i odgovori će se objavljivati u redovnim mesečnim izdanjima časopisa za preduzetnike „Ekonometar“.
Nakon radionice su održani brzi poslovni sastanci (Speed Business Meeting) između preduzetnica iz Valjeva, Beograda, Novog Sada, Čačka i Loznice. Interesantno je bilo videti kako se brzo, lako i, kako se do sada pokazalo, veoma efikasno uspostavljaju poslovne veze.
Povodom obeležavanja medjunarodnog Dana devojčica u IKT-u, Udruženje poslovnih žena Srbije uz podršku Telenor fondacije, drugu godinu za redom organizuju takmičenje za devojčice 7. i 8. razreda osnovne škole pod nazivom„UHVATI IDEJU". Takmičenje se organizuje sa ciljem da podstakne preduzetničko razmišljanje kod devojčica, kako bi to razmotrile kao karijernu opciju, inače zanemarenu u sistemu formalnog obrazovanja.Takmičenje je otvoreno za sve devojčice navedenog uzrasta iz cele Srbije a Tri najbolja rada biće nagrađena vrednim nagradama.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.