Najviše novca u infrastrukturu

imageGrad Valjevo u 2016. godini raspolagao je sa 26,5 miliona dinara od pripadajućeg dela novca za naplaćene saobraćajne kazne. Od ove sume ostalo je neutrošenih 10 miliona dinara.

U prošloj godini od sredstava prispelih u budžet grada od naplaćenih saobračajnih kazni za gradsku infrastrukuturu utrošeno je 11 miliona dinara dok je programom bila predvidjena pozicija od 21,5 milion dinara. Najznačajnije pozicije koje su realizovane, a vezane za infrastrukturu odnose se na radove na redovnom održavanju ulazne trake puta M4, projektnu dokumentaciju , snimanje i katastarsko merenje i izgradnju trotoara na deonici puta M4.
Policijskoj upravi Valjevo od pomenutih sredstava izdvojeno je 1,4 miliona dinara za nabavku radara, tri kopir aparata i jedan fotoaparat.
U okviru realizacije ovog programa podeljeno je 90 autosedišta za decu u vrednosti od 597 240 000 dinara, kući „Aleks” iz Valjeva TV spot o bezbednosti u saobraćaju plaćen je 265 000 dinara, mesečni zakup bilborda na dve lokacije u gradu firmi „Alma kvatro” plaćen je 71 387,46 dinara ,a TV Vujić za emitovanje TV spota „ Nikad nemoj da izazivaš sudbinu” u jednom dnevnom terminu u trajanju od mesec dana plaćeno je 39 600 dinara, FS „Emreković” za kopiranje 100 primeraka u boji strategije i Akcionog plana bezbednosti saobraćaja isplaćeno je 87 500 dinara.
Saobraćajnom fakultetu u Beogradu izrada Strategije o bezbednosti saobraćajaja u Gradu Valjevu plaćeno je 1,6 miliona dinara.
Sve ukupno za poboljšanje uslova saobraćaja i bezbednost u saobraćaju grad je utrošio 15,6 miliona dinara što u odnosu na prihod od 26,5 miliona dinara znači da je neutrošenih sredstava u 2017 godinu preneto 10,9 miliona dinara.

Iz navedenog izveštaja koji su usvojili članovi Veća vidljivo je da najviše novca sa ove pozicije grad već godinama unazad troši na sanaciju putne infrastrukture što je bio slučaj
I u 2016. godini.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.