Zašto je smenjen direktor Poljoprivredne stručne službe?

imageSada već bivši direktor Poljoprivredne stručne službe u Valjevu, Radiša Panić u dopisu Vamediji tvrdi da nije smenjen zbog loših rezultata već da je njegova smena izrežirana. Panić u pismu navodi da je imao dobre rezulatate rada, ali i da je smena izrežirana po nalogu kako tvrdi gradonačelnika.

Radiša Panić u dopisu Vamediji navodi: „Postavljen sam za direktora službe 17.04.2013 .godine i iz godine u godinu služba je imala sve bolje i bolje rezultate. Ulagano je u investicije: uvedeno grejanje na pelet, uloženo u ogradu, kupljen novi automobil, a ove godine uradjena nova sala za predavanje koja može da primi 45 poljoprivrednih proizvođača i nova savrenena laboratoija od 8 prostorija – stvoren preduslov da se podnese zahtev za akreditovanje.
Dobit na kraju 2013 god. – 6.000.000,oo dinara, 2014 godine -112.500,oo din., 2015 god.- 3.500.000,00 din, 2016 god. izmirene sve obaveze prema saradnicima, državi (porezi ) i zaposlenima lični dohodci iznad republičkog proseka (zasluženo), a na računu je ostalo 31.12.2016.god . – 5.000.000,00 . U januaru 2017 god, isplaćen prvi deo zarade, priprema se završni račun koga treba predati do 28 februara, a onda stupa na scenu Predsednik Skupštine Živomir Pantelić, čovek koji je pekao agronomski zanat u socijalizmu, naviknut na samoupravljanje i zakazuje hitnu sednicu za smenu direktora za 23.01. 2017 ,god .Kaže pritom da završni račun može potpisati i predati i neko drugi iako je do predaje ostalo samo 35 dana.”
Panić potom u dopisu dalje navodi objašnjenje kako je organizovana hitna sednica.
”Isti ni dan nije mogao kasnije zakazati sednicu pošto njegov veliki prijatelj (kućni), saobraćajni tehničar i automehaničar Zoran Milinković, koga je Predsednik po svaku cenu želeo da zaposli u PSSS službu (direktor nije imao osnova ni mogućnosti za to ), a potom ga predložio I za člana Skupstine službe odlazi 24.01 2017 god., sutradan ujutru, na rad u Nemačku, pa kako ne bi propao njegov glas morao je baš 23 januara da zakaže Skupstinu za izrežiranu smenu. Takodje uvaženi Predsednik koji je ušao u 8 deceniju svoga zivota kako ne bi rizikovao smenu, išao je na sigurno pa je sednicu zakazao u 11 h, kako bi izbegao glasanje člana Skupštine Gavrilović Milutina koji je zaposlen u ZZ,,Pecka” i ne može da dođe na sednicu u radno vreme.
Zoran Milinković, do dana Skupštine nije gubio vreme, svakodnevno je iznosio lažne informacije i ogovarao Direktora kod prvih ljudi u SNS (ćiji je aktivan član I sam Direktor) kao I kod predstavnika opstinske vlasti, a Predsednik na sednici Skupštine PSSS kao razlog smene iznosi:,, Nisi me slušao.” Pitao sam da li je to zato što nisam zaposlio Zorana, na šta je on odgovorio:,, Smena je naređena od gradonačelnika!“. Prilikom primopredaje na računu PSSS Valjevo bilo je 4.200.000 dinara. Radiša Panić dipl.ing.poljoprivrede za ekonomiku”
Vamediji je nakon održane Skupštine zaposlenih dostavljena informacija da je Radiša Panić smenjen zbog lošeg rada, što on u ovom dopisu upravo i demantuje .
Vamedia
Foto>screenshot Tvaplus

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.