Darko Glišić i Djordje Milićević ministri u novoj Vladi

Po predlogu mandatara za sastav nove Vlade Miloša Vučevića iz Kolubarskog okruga u Vladi će biti dva ministra: Darko Glišić ministar za javna ulaganja i Djordje Milićević ministar bez portfelja.

Darko Glišić na mesto ministra dolazi sa pozicije predsednika Opštine Ub i predsednika Izvršnog odbora SNS. Iza Glišića je bogata politička karijera počev od 1997 godine kada je izabran za potpredsednika Okružnog odbora Srpske radikalne stranke za Kolubarski okrug. Kao narodni poslanik, proveo je dva mandata u Skupštini Srbije u periodu od 2003 – 2008. godine. Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke 2008. godine . Od 2016. godine predsednik je Izvršnog odbora SNS. Pored značajnih stranačkih funkcija Glišić je predsednik Opštine UB u više mandata.

Djordje Milićević praktično ostaje na istoj poziciji i ovo je njegov drugi ministarski mandat u Vladi Srbije. Milićević je u politici od 1996 . godine kao e član SPS-a. Od 2002. godine bio je  predsednik  Gradskog odbora SPS Valjevo I tu funkciju obavljao je punih dvadeset godina. Član Glavnog odbora SPS (2007), kada je izabran I za portparola socijalista. Član predsedništva SPS je od 2015. godine.U četiri mandata biran je za odbornika u Skupštini grada Valjeva , a 2004. godine bio je I potpredsednik valjevske Skupštine.U poslaničke klupe, MIlićević je seo 2008. godine .Nakon dužnosti šefa odbornike grupe SPS-a u narodnoj Skupštini Milićević je bio I  potpredsednik Skupštine Srbije od 2016. do 2020. U maju prošle godine u jednom kratkom periodu  Milićević je uporedo sa funkcijom ministra bez portfelja bio i vršilac dužnosti ministra prosvete.

Na predstojeće lokalne izbore Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije izlaze u koaliciji .

 

16 comments on “Darko Glišić i Djordje Milićević ministri u novoj Vladi

  1. Sps se zatire

    Dno dna. Milicevic je unistio Sps i ostavio je u fronclama. Ova stranka je pre 5 god imala 18 odbornika, a sada samo 4 kandidata na listi Sns, od toga ce realno 2 da prodju.

    Reply
  2. Valjevac

    Koliko plaćena agentura besomučno uništava Srbiju vidi se po postavljenju nedoličnih likova na svim pozicijama, od pomoćnih trenera do transrodnih poluoismenih likova. Njegoševa reč je zlatna’ ne’bojim se ja vražijegq skota neka ga je ko na gori list, no se bojim od zla domaćega..“

    Reply
  3. Samo napred

    Cestitke Darku. Taj covek vise pomaze Valjevu, nego sami ljudi iz Valjeva sebi, a to sto mu zavide sto je dogurao dalje, nego oni, to je njihov problem.

    Reply
  4. Role

    Glisic je dobar covek i ranije je trebao biti ministar ali ne covek lokal patriota i drzao se svog grada sto postujem. Realno bio bi dobar i premijer.

    Reply
  5. Foteljaaaa

    Djordje Milićević da je na čelu Naprednjaka,nebi prešli cenzus.Fotelja više vredi nego obraz ,sada ću Socijalisti da glasaju Djordja Pavlovića.

    Reply
  6. Profesor

    Ko da je danas problem biti ministar ili general bez vojske,što napisa jedan u komentaru.Dobro se mi svi znamo,ko kako je počeo..Ko sada u gradskoj upravi Valjevo,sa kojim vozilima su došli a sta sada voze.Kupili od plateeeee ,ili od maline i kupine. 🖐️🖐️🖐️

    Reply
  7. Svaka čast

    Bravo za Darka, zaslužio je.Čovek je od varošice napravio Diznilend. Ubska pijaca ko rimski Koloseum, a kod nas „Polet“ vodila doktor nauka, pa normalnu pijacu ni nemamo.Kamo sreće da smo i mi imali takvog gradonačelnika ili kao Bobana Jankovića iz Mionice, koji „grizu“ sa svoje građane. Nismo mi te sreće ni pameti.

    Reply
  8. Miculence

    Ministar prosvete je isto tako dobro držao resor bez obaveza! Zato ga je Naš Predsednik nagradio novim mandatom u vladi. To je najbolji dokaz da Naši cene odanost i obrazovanje! Sigurno će Milićević pomoći u prvim danima Našem Glisicu jer su zemljaci. Siguran sam da će Glisic imati šta i da pita ministra za školstvo koji je na kraju i u ovoj vladi zadržao isti resor! Sve čestitke Našima! U vreme kada ovoj Vlasti raste ugled u svetu mnogo je važno za sve nas da imamo Naše ministre u vladi!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.