Revizori „češljaju“ Valjevo

imageOd ponedeljka revizori „češljaju“ Gradsku upravu. Revizor u Valjevu poslednji put bio 2011. godine.

Da su svi podložni proveri, svedoči činjenica da se najava o dolasku revizora u Valjevo u ovoj godini i obistinila. Počev od ponedeljka pa u narednim mesecima revizori će proveriti svaki dokument i račun odnosno korišćenje sredstava gradjana. Na udaru revizora neće biti samo Gradska uprava već i javna preduzeća i ustanove čiji je osnivač grad valjevo, a kako Vamedia saznaje revizori posebno najavili proveru poslovanja valjevskog obdaništa PU „Milica Nožica“.
Na pitanja revizora sada će po starom dobrom običaju odgovarati sva ona lica koja su potpisivala i omogućila realizaciju trošenja sredstava iz budžeta.
Ipak kako revizori često umeju da objasne, mnogo više od objašnjenja govore sami dokumenti.
Revizori su u Valjevu poslednji put bili 2011. godine nakon čega je i izdato saopštenje o uočenim nepravilnostima, ali mnogi od zahteva revizora za korekcijom potom su gotovo zanemareni, a takav je slučaj bio, podsećanja radi, sa nezakonito isplaćenim bonusima u visini od 5000 dinara za svakog zapsolenog u Upravi. Revizor je naložio da se sredstva vrate u budžet , ali koliko je za sada poznato to se nikada nije dogodilo.
Istini za volju nije bilo ni nekog prevelikog odgovaranja za one greške koje su revizori uočili.
Grad valjevo ima svog internog revizora, ali kako vamedia saznaje on se ne bavi revizorskim poslom onako kako bi se to možda očekivalo već isključivo po nalogu gradonačelnika može priteći u pomoć u odredjenim slučajevima.
Da li će revizori uočiti sada nepravilnosti? Verovatno da hoće.Ali da li će neko stvarno za to odgovarati? E, to je pitanje svih pitanja.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.