Stojanovićeva podnela ostavku, a Purić postao načelnik

imageGradsko veće uvažilo je ostavku načelnice Jelice Stojanović, ali istu imenovalo i na mesto zamenika novog načelnika koji se do okončanja konkursa postavlja rešenjem na tri meseca. Prilikom glasanja o tački postavljenja novom načelniku, iz za sada nepoznatih razloga, ni ime nije na sednici izgovoreno, a kamoli data kvalifikacija. Iz materijala saznajemo da se radi o Aleksandru Puriću SNS.

Gradsko veće prihvatilo je ostavku dosadašnje načelnice Gradske uprave Jelice Stojanović i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović joj se zahvalio na saradnji. Odmah potom ista načelnica rešenjem na tri meseca do okončanja konkursa imenovana je za zamenika novog načelnika. Za ovo radno mesto gradonačelnik kaže : „ Dosadašnja načelnica sada će obavljati mnogo važnije poslove od značaja za grad“.
Stojanovićevoj je ovo bio drugi mandat na koji je konkursom i izborom komisije postavljena 6. decembra 2013. godine na mandat od 5 godina. Pre toga Stojanovićeva je u punom mandatu takodje bila načelnik uprave za društvene delatnosti.
Na mesto Jelice Stojanović, odlukom Veća doći će u statusu vršioca dužnosti na tri meseca do okončanja konkursa Aleksandar Purić dipl. pravnik. Potpuno neverovatno i za sada neobjašnjivo, prilikom usvajanja odluke o njegovom postavljenju pročitana je samo tačka dnevnog reda bez pominjanja imena gospodina Purića. Ipak u materijalu Većnika nalazi se podatak o kom licu je reč. Koliko je do sada poznato Purić je ranije bio zaposlen u Centru za socijalni rad Kolubara da bi nedavno bio primljen na mesto inspektora za sport na neodredjeno radno vreme.
Nije loše podsetiti se da je u trenutku i neposredno nakon formiranja koalicije SNS-SPS u javnosti objavljena informacija da se koalicija saglasila oko toga da ubuduće Grad Valjevo ima jednog načelnika Gradske uprave. Sada , sedam meseci kasnije Grad ima ne samo dva načelnika već i zamenika načelnika.

image

Konkurs će za ova mesta biti uskoro objavljen, a o kandidatima koji se prijave odlučivaće komisija u sastavu:
-predsednik komisije :Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik
-članovi komisije: Dragana Terzić, član Veća i Dragan Simić šef odsedka za kancelarijske i birotehničke poslove
-sekretar komisije: Dobrila Petronijević, samostalni stručni saradnik u Odeljenju za poslove organa grada
Konkurs će biti objavljen preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a osnovni uslov je završen pravni fakultet, VII stepen školske spreme, položen stručni ispit za rad u organima državne uprave i najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.