Nastasić donirao sredstva za dečije odeljenje

imageU Opštoj bolnici u Valjevu trenutno je u toku rekonstrukcija dečijeg odeljenja. Sredstva za radove koji se trenutno izvode obezbedjena su iz donacije . Sredstva obezbedio Matija Nastasić, fudbaler.

Dečije odeljenje u Opštoj bolnici u Valjevu nalazi se u poseboj zgradi, iznad odeljenja neurologije koja je prošle godine uredjena donacijom Blic fondacije . Iako više puta najavljivani preko potrebni radovi zbog nedostatka novca su uvek izostajali pa se došlo u situaciju da se može reći da u možda najlošiji uslovi oni koje smo omogućili za najmladje.
Podaci pokazuju da je za 40 godina, od kada je objekat izgrađen, samo popravljen krov, da ne bi prokišnjavao, renovirano samo jedno kupatilo, a prostorije okrečene. Dečje odeljenje ima samo 19 kreveta za decu i 10 za majke. Na odeljenje se smeštaju deca od mesec dana starosti pa do 18 godina.
Iako ovom odeljenju praktično nedostaje sve I poslednjih godina se moglo čuti da je jedino rešenje nova zgrada , nedavno su obezbedjena sredstva iz donacije I trenutno su radovi u toku. Iznos od 100 000 evra donirao je fudbalski reprezentativac Matija Nastasić , sada fudbaler Bundes lige.
Na odeljenju se trenutno izvodi zmena elektro instalacija, zamena stolarije , ugradjuju novi pregradni zidovi, , spuštaju plafoni I rade podovi. Izvodjač radova je preduzeće Greda Valjevo.
Po saznanjima Vamedie , ovom odeljenju nakon gradjevinskih radova biće potrebno I novo opremanje bolničkih soba.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.