Krušik beleži rekorde

imageSumirajući učinak prošle godine, “Krušik” može da se pohvali prometom vrednim 5,7 milijardi dinara, što je za 77 odsto više nego u 2015, uz ostvaren profit veći od pola milijarde dinara i rast proizvodnje u poslednje tri godine od 70 odsto.

Ukupna investiciona ulaganja u 2016. godini u objekte, opremu i tekuće i investiciono održavanje iznosila su 10,8 miliona evra.
Po rečima prvog čoveka valjevske vojne fabrike Mladena Petkovića, “Krušik” trenutno ima potpisane ugovore o izvozu u vrednosti od 240 miliona američkih dolara. “Od ukupnog profita u 2016. preko 90 posto je vezano za izvoz, dok je taj profit bio 28 posto veći od planiranog. Naši proizvodi su prisutni u preko 70 zemalja širom sveta i poistovećuju se sa kvalitetom i pouzdanošću. Krušikovi najvažniji izvozni partneri su SAD, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i drugi. Firma takođe beleži porast potražnje svojih proizvoda u poslednjih par godina. Veliki broj stranih delegacija, sa predstavnicima zainteresovanih stranaka – ministarstva odbrane, vojske, policija i drugih institucija, zajedno sa firmama registrovanim u poslovanju sa oružijem i vojnom opremom, posetile su našu firmu i bile u stanju da se sami uvere da je Krušik jako kvalitetan partner za saradnju, pogotovu kada se radi o kvalitetu proizvoda i savremenoj prirodi rešenja za pojedine resurse”, kaže Petković.
Od 2014. do kraja prošle godine, zahvaljujući povećanju proizvodnje, prometa i profita, u “Krušiku” je otvoreno 1.198 novih radnih mesta, dok ih je samo u 2016. bilo 725, tako da najveći valjevski kolektiv trenutno ima 2.358 zaposlenih.

image “Plate se isplaćuju redovno, bez ijednog dana kašnjenja. Prosečno isplaćena zarada u 2016. godini iznosi 43.507 dinara u neto iznosu. Takođe, mogu sa velikim zadovoljstvom da kažem da je Krušik trenutno najpoželjniji zapošljavač u Kolubarskom okrugu. Napominjemo da je fabrika tokom prethodne tri godine povezala radni staž za 245 zaposlena. Za uplatu zaostalih obaveza po tom osnovu i isplatu otpremnina za odlazak u penziju izdvojeno je oko 169 miliona dinara”, kaže direktor “Krušika”.
“Očekujemo da 2017. godina bude rekordna u Krušikovoj sedamdesetosmogodišnjoj istoriji, u pogledima ostvarenog prihoda i fizičkog opsega proizvodnje. Planiramo da stvorimo nova radna mesta. U prvoj polovini godine planiramo da otvorimo novu Kapislanu, čiji je kamen temeljac postavljen 2016. U 2017. ćemo takođe raditi na poboljšanju Krušikove strukture zaposlenih. Stalno gledamo da zaposlimo mlade elektro i mašinske inženjere”, kaže Petković.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.