Kako na -18?

      Нема коментара на Kako na -18?

imageU Srbiji će danas biti hladno sa maksimalnom dnevnom temperaturom oko -11 stepeni . U ovim hladnim danima lekari savetuju hronično obolelima da ne izlaze u jutarnjim i večernjim satima. U Valjevu jutros rekordnih -18.

 

Toplije vreme u Srbiju bi trebalo da stigne tek u četvrtak kada nas po najavi meteorologa očekuje maksimalna dnevna temperatura oko 7 stepeni u plusu. Ovog jutra u Valjevu rekordnih -18 za ovu zimu , a hladno vreme očekuje nas i sutra .
Lekari starijima i hroničnim bolesnicima ne savetuju izlazak u jutarnjim i večernjim satima kada je temperatura najniža . Za sve ostale važi i pravilo da odeća mora biti nepropusna na vetar i vlagu.Ukoliko je moguće najbolje je nositi vunenu odeću. Ukoliko već morate da izadjete napolje obavezne su kapa, šal i rukavice . Odeća treba da bude komotna .
Medju korisnim savetima lekara svakako se navodi da ne treba dugo boraviti na niskim temperaturama i da  se u slučaju pojave drhtavice obavezno  treba vratiti u toplu prostoriju. Ubrzano disanje i umaranje nije preporučljivo.
U ovim hladnim danima treba uzimati tečnost, kažu lekari, ali i izbegavati kafu i alkohol, preporučuju se topli napitci.
. Do četvrtka jutarnja temperatura kretaće se od -16 do -10, lokalno i niža, u planinskim predelima oko -22 stepena. Najviša temperatura do srede od -10 do -5, od četvrtka u porastu. 

U petak pre podne na severozapadu, do kraja dana i u ostalim krajevima naoblačenje sa kišom i snegom. Kiša će se ponegde lediti pri tlu. Od subote se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.