GIK poništila listu Pokreta Sad

IZBORI 2024

Gradska izborna komisija donela je odluku o poništenju izborne  liste Pokreta Sad. Po rečima predsednika GIK-a Mladena Simovića Komisija je usvojila prigovor koji je uputio birač , a u vezi sa promenom prebivališta dva odbornička kandidata.

Odlukom GIK-a , a po podnetom prigovoru lista Pokreta Sad je oborena. „Prigovor se odnosio na promenu mesta boravka dva kandidata za odbornika. Shodno novom dodatku Zakona oni ne mogu biti na listi, Rešenje će u toku sutrašnjeg dana biti objavljeno na sajtu RIK-a“, kaže Simović.

Upitan da pojasni novonastalu zakonsku okolnost Simović kaže: „Po preporukama ODHIR-a i predlogu opozicije u Skupštini Srbije usvojen je dodatak postojećem zakonu , a kojim je jasno definisano da gradjani koji su u proteklih 11 meseci promenili mesto boravka ne mogu glasati na novoj adresi već na staroj. Ministarstvo je dalo jasno tumačenje da se to odnosi i na odborničke kandidate s obzirom da ako je jedan kandidat promenio adresu i recimo iz Beograda doša u Valjevo on mora glasati u Beogradu i samim tim ne može biti kandidat u Valjevu jer shodno novom zakonu koji se odnosi na izbore ,  adresa mu je u Beogradu.“

Po njegovim rečima upravo ovakav slučaj promene adrese prebivališta uočen je na listi Pokreta Sad.

U toku sutrasnjeg dana očekuje se i stav Pokreta Sad prema novonastalim okolnostima.

11 comments on “GIK poništila listu Pokreta Sad

 1. Jer idioti

  A novi zakon se primenjuje posle predaje lista. Kakvo je ovo muljanje i namerno obaranje liste jer se plase.

  Reply
 2. zapisničar

  tačno se uplašili liste koja skuplja potpise 10 dana i to za nepotpunu listu. nisu uspeli da nadju 51 čoveka koji će stati uz njih a ovamo će da nadju glasove,idi molim te. Na sve to vrsni pravnik kako sebe predstavlja g-din Pavlović napravi ovakav presedan….. izgleda da je i on kupio diplomu?

  Reply
 3. Dragan

  bravo za izbornu komisiju. hteli su da se odvoje od sns i sps i evo sta im se desilo. njihove liste obaramo a nase sve ostaju

  Reply
 4. NapreDNO

  Cisto da znas, bila puna lista ili ne skuplja se 800 potpisa. Sedi jedan. Znas koja je razlika izmedju vas naprdnjaka i ostalih, nema ucenjenih, kupljenih i slicnih spodoba.

  Reply
 5. Bezbednost licnih podataka

  Kako je „birac“ podnosilac prigovora zaposlen u vrticu zakonski dosao do podatka o promeni prebivalista nekih lica sa liste? Pitam jer treba da proverim za neke ljude.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.