Kad grad postane pust

imageNiske temperature gotovo su opustele grad. Na staroj zelenoj pijaci sve tezge puste. Ni prodavaca , ali ni kupaca .

Ko je u ovim hladnim danima kada se temperatura spustila i do -18 morao da izadje napolje nije mogao da sretne mnogo ljudi pogotovo ne u jutarnjim i večernjim satima. Valjevski trgovci kažu da je opala prodaja svega , a da se trenutno do najbliže trgovine dolazi samo po najosnovnije namirnice.
Valjevska stara zelena pijaca potpuno je pusta  izuzev dve starice koje su odlučile da prodaju pletene prsluke i vunene čarape. Standardnih prodavaca na pijaci  ni u blizini pijace, nema.
Na trgovima i u ranim jutarnjim satima moguće je videti radnike Vidraka koji rade na čišćenju snega i odnošenju smeća. U mnoge strme ulice u koje je nemoguće ući kako bi se očistile njihovi kamioni nisu mogli da se spuste.
Svako ko je imao nešto da plati ovih dana očito je odložio plaćanje jer ni na šalterima valjevskih banaka , javnih preduzeća pa i pošta nema mnogo gradjana.
Zanimljivo je da je i klizalište veći deo dana pusto.
Ipak u toku dana na ulicama možete još po nekog poznatog i sresti, ali ukoliko se odlučite da u večernjim satima prošetate gradom slika je još dramatičnija. Što bi naš narod rekao , nigde žive duše.
S obzirom da se školarci ovog jutra vraćaju u školske klupe za očekivati je da bar njih vidimo na ulicama. Ako ništa drugo oni će doneti malo duha i živosti dok čekamo četvrtak i najavljenu dnevnu temperaturu u plusu.

S.V. 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.